Τηγανητές πατάτες… χωρίς αμαρτίες

Όλα ξεκίνησαν από μια θεωρητική συζήτηση περί ανέμων και υδάτων με γνωστό σεφ των Αθηνών. Η συζήτηση, όπως είναι φυσικό, έφθασε στο φαγητό και μάλιστα στο πρόχειρο φαγητό. Trans λιπαρά, λίπη, τηγανητό λάδι και… πατάτες.

Τον ρωτήσαμε αν υπάρχει τρόπος να φάμε τις λατρευτές μας τηγανητές πατάτες, χωρίς να εισπράξουμε τις… αμαρτίες της. 

Όπως μας εξήγησε ο σεφ, μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε στον φούρνο νόστιμες υγιεινές πατάτες που να μοιάζουν με τηγανητές!

Δύσκολα θα βρούμε άνθρωπο που λέει όχι στις τηγανιτές πατάτες. Δυστυχώς όμως δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος της υγείας μας. Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες τους και άρα να τις φάμε χωρίς τύψεις.

231422
Αναζητήστε νέες ιδέες για πατάτες στον φούρνο, που μοιάζουν με τηγανιτές. Διαλέξτε τη συνταγή που σας ταιριάζει και απολαύστε της χωρίς τύψεις

Με μια απλή επάλειψη με λάδι, αλάτι, ρίγανη ή ό,τι άλλο σας αρέσει, τοποθετούμε τις πατάτες στον φούρνο σε υψηλή φωτιά. Το αποτέλεσμα εκπλήσσει! Η γεύση δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα εκείνη των τηγανιτών και μάλιστα δεν συνοδεύεται από τις βλαβερές ουσίες του τηγανίσματος και των περιττών θερμίδων.

Αντίστοιχη έρευνα, άλλωστε, είχε πραγματοποιήσει και ο Ιταλός καθηγητής Βιντσέντσο Φολιάνο, στο Fairfax της Αυστραλίας. Είχε αναφέρει τότε: «Αν είναι τηγανισμένη με το σωστό τρόπο μια πατάτα, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό θρεπτικό προϊόν».

HOLISTIC FITNESS TEAM