ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Η βασική αρχή των εναλλακτικών μεθόδων,είναι οτι προσεγγίζουν τον άνθρωπο ολιστικά.
Ο ενδιαφερόμενος αντιμετοπίζεται ώς σύνολο,δηλαδή ώς φυσική,πνευματική και ψυχική οντότητα.Με αυτό τον τρόπο,μπορούμε να θεραπεύσουμε τα αίτια μιας ασθένειας,επιτυγχάνοντας τελικά την ισορροπία ολόκληρου του οργανισμού και μοναδικά αποτελέσματα σε επίπεδο πρόληψης και θεραπείας.

PRANIC HEALING-ΠΡΑΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το δοκιμασμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο σύστημα ενδυνάμωσης,αναζωογόνησης και θεραπείας του ενεργιακού σώματος,που έχει άμεσα θεαματικά αποτελέσματα.
Είναι βασισμένο στη θεμελιώδη αρχή οτι το σώμα είναι μια αυτοθεραπευόμενη οντόντητα που έχει την δυνατότητα να αυτοθεραπευτεί.

THAI MASSAGE-ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΟΓΚΑ.

Οι Ταιλανδοί πιστεύουν οτι η καλή υγεία και η ελευθερία απο πόνους,είναι αποτέλεσμα της ανεμπόδιστης κυκλοφορίας της ζωτικής ενέργειας δια μέσου των ιστών του σώματος.Κύρια κανάλια της διανομής της ενέργειας αυτής,αποκαλούνται Σεν και ταυτίζονται με τους κινέζικους Qi μεσημβρινούς.

Η πίεση είναι ο μηχανικός τρόπος για να διεργεθεί η ροή της ενέργειας και για να απελευθερωθείτο μπλοκάρισμα,που έχει προκαλέσει πόνο.Όταν ο ειδικός σιγουρευτεί,οτι όλοι οι μύες έχουν πιαστεί αρκετά,τότε αρχίζει το τέντωμα-διατάσεις.Η τεχνική αφορά κάθε μύ και άρθρωση.

Κινέζικη Ιατρική
Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Εξέλιξης

Η κινεζική ιατρική είναι ένα πλήρες και ανεξάρτητο σύστημα θεωρίας και πρακτικής που έχει αναπτυχθεί εδώ και πάνω από δυο χιλιετίες. Βασισμένη σε αρχαία κείμενα, είναι το αποτέλεσμα μιας συνεχούς διαδικασίας κριτικής σκέψης καθώς και εκτεταμένων κλινικών παρατηρήσεων και δοκιμών. Αντιπροσωπεύει μια λεπτομερή διατύπωση και αναδιατύπωση υλικών από αναγνωρισμένους κλινικούς και θεωρητικούς. Στηρίζεται όμως και στη φιλοσοφία, τη λογική, την ευαισθησία και τις συνήθειες ενός πολιτισμού εντελώς ξένου προς το δικό μας, γι’ αυτό και έχει αναπτύξει τη δική της αντίληψη για το σώμα, την υγεία και την ασθένεια.

Μέσα στην Ανατολίτικη κοσμοθεωρία, ένας ανθρώπινος οργανισμός είναι ένας ζωντανός μικρόκοσμος, ένα σύμπαν σε μικρογραφία, ο απόγονος του Ουρανού και της Γης, μια σύντηξη κοσμικών και επίγειων δυνάμεων. Οι άνθρωποι αναγνωρίζονται σαν όντα έχοντα ψυχή με αυτογνωσία που ενσωματώνεται σε φυσική μορφή. ό αόρατο και το ορατό, η ψυχή και το σώμα, είναι αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα: το σώμα παρέχει καταφύγιο για το μυαλό, και το πνεύμα που φωλιάζει ασφαλές μέσα στο σώμα, ζωντανεύει τη φυσική ζωή.

Ενώ η σύγχρονη ιατρική βασίζεται στην Καρτεσιανή και Νευτώνεια επιστήμη, η Κινεζική ιατρική ενσωματώνεται μέσα στη φιλοσοφία της φύσης. Ένα αξίωμα της Κινεζικής Ιατρικής είναι ότι με την παρατήρηση μοτίβων στο φυσικό κόσμο, γίνεται γνωστή και η δυναμική της ανθρώπινης φύσης – όπως είναι πάνω έτσι είναι και κάτω. Ο κόσμος είναι μια μοναδική, αδιάρρηκτη ολότητα που υφίσταται τόσο εκτός όσο και εντός. Η λογική της Κινεζικής Ιατρικής βασίζεται στη λογική των αντιστοιχιών: πράγματα που σχετίζονται με το ίδιο πράγμα, σχετίζονται και μεταξύ τους. Η ανθρώπινη φυσιολογία και ταυτότητα στην Κινέζική Ιατρική προχωρούν με την υπόθεση ότι κάθε άτομο είναι ένα σύμπαν σε μικρογραφία, άρα οι ίδιες δυνάμεις που σχηματίζουν το μακρόκοσμο στροβιλίζουν μέσα στον καθένα μας, οργανώνοντας το εσωτερικό μας. Η ζωή προκύπτει από την μαγνητική αλληλεπίδραση των πολικών δυνάμεων Γιανγκ και Γιν, Ουρανού και Γης, ζέστης και κρύου, ήλιου και σκιάς, ξηρασίας και υγρασίας, καλοκαιριού και χειμώνα. Ακριβώς όπως αυτοί οι διαχωρισμοί είναι σχετικοί έτσι και όλες οι διαδικασίες τις ζωής αντιμετωπίζονται σαν ένα μωσαϊκό συνδεδεμένων σχέσεων και συνθηκών.

Εν ολίγοις, το ανθρώπινο σώμα αντιμετωπίζεται σαν ένα οικοσύστημα και η γλώσσα της Κινεζικής Ιατρικής βασίζεται σε μεταφορές από τη φύση. Ο κάθε άνθρωπος έχει μια μοναδική περιοχή για να χαρτογραφηθεί, μια ανθεκτική αλλά κ ευαίσθητη οικολογία που πρέπει να διατηρηθεί. Όπως ο κηπουρός προσαρμόζει την άρδευση και το λίπασμα, έτσι και οι παραδοσιακοί Κινέζοι γιατροί χρησιμοποιούν τον βελονισμό, τα βότανα, την τροφή, το μασάζ (Τούι Να) και την άσκηση (Τάι Τσι και Τσι Γκονγκ) για να αποκαταστήσουν και να διατηρήσουν την υγεία.

Η υγεία είναι αποτέλεσμα της ισορροπίας μεταξύ ανταγωνιστικών δυνάμεων. Με απλά λόγια, η διάγνωση αναγνωρίζει την ανισορροπία, ενώ η θεραπεία στοχεύει στην επαναφορά της αρμονίας. Ενώ στη Δυτική ιατρική, η διάγνωση είναι μια προσπάθεια να καθοριστεί η ασθένεια, στην Κινεζική Ιατρική ο στόχος είναι να αναγνωριστούν μοτίβα δυσαρμονίας. Η υγεία θεωρείται ως η ικανότητα του οργανισμού να ανταποκρίνεται σωστά σε μια ποικιλία προκλήσεων και παράλληλα να διατηρεί την ισορροπία, την ακεραιότητα και την συνάφεια.

Η οντολογία και η παθολογία συνδέονται στενά: το πώς οι άνθρωποι αρρωσταίνουν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ποιοι είναι. Η θεωρία της Κινεζικής Ιατρικής είναι ολογραφική: η κάθε όψη της σωματικής ζωής αντικατοπτρίζει το σύνολο του οποίου είναι μέρος, όλα τα μέρη είναι σε συνεχή αλληλεπίδραση μεταξύ τους, και γενικά μοτίβα αντιγράφονται σε κάθε επίπεδο της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι κατηγορίες ταξινόμησης στην Κινεζική Ιατρική είναι αλληλεξαρτώμενες, βρίσκονται σε μια συνέχεια και δεν είναι ούτε σταθερές ούτε απόλυτες. Το σώμα αντιμετωπίζεται κυρίως ως λειτουργική παρά δομική οντότητα.

Πως λειτουργεί η Κινέζική Ιατρική;

Η Κινέζικη Ιατρική λειτουργεί μέσω της επαναφοράς της ισορροπίας και αρμονίας στο σώμα. Αυτό σημαίνει ισορροπία ανάμεσα στο Γιν και στο Γιανγκ, ισορροπία ανάμεσα ατα πέντε στοιχεία, ισορροπία ανάμεσα στα όργανα και ισορροπία ανάμεσα στα θεμελιώδη συστατικά του σώματος. Αυτή η ισορροπία επαναφέρεται με την τόνωση της θετικής ενέργειας του σώματος και με την εξάλειψη της οποιασδήποτε αρνητικής ενέργειας.

Πως ένας θεραπευτής Κινεζικής Ιατρικής καθορίζει τι είναι εκτός ισορροπίας;

Οι θεραπευτές της Κινεζικής Ιατρικής διαγιγνώσκουν τι είναι εκτός ισορροπίας στο σώμα ενός ανθρώπου με τη χρήση τεσσάρων βασικών διαγνωστικών μεθόδων. Η πρώτη είναι μια σειρά ερωτήσεων για τα σημεία, τα συμπτώματα, το ιατρικό ιστορικό και την πορεία της ασθένειας. Η δεύτερη είναι η οπτική παρατήρηση του προσώπου, του σώματος, και ιδιαίτερα της γλώσσας και του επιστρώματός της. Η τρίτη είναι η ακρόαση της φωνής και του ήχου της αναπνοής, καθώς και η όσφρηση της οσμής του σώματος και των εκκρίσεων του. Και η τέταρτη είναι η ψηλάφηση διαφόρων περιοχών του σώματος και ιδιαίτερα του σφυγμού και στους δυο καρπούς. Με το συνδυασμό των σημείων και συμπτωμάτων, την εξέταση της γλώσσας και την εξέταση του σφυγμό ο θεραπευτής μπορεί να καθορίσει το είδος της δυσαρμονίας που χρειάζεται εξισορρόπηση.

Πως επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση;

Εάν κάτι είναι πολύ ζεστό προσπαθούμε να το κρυώσουμε, εάν κάτι είναι πολύ κρύο προσπαθούμε να το ζεστάνουμε, εάν κάτι είναι πολύ υγρό προσπαθούμε να το στεγνώσουμε, εάν κάτι είναι πολύ ξηρό προσπαθούμε να το υγράνουμε, εάν κάτι είναι πάρα πολύ προσπαθούμε να το μειώσουμε, αν κάτι είναι πολύ λίγο προσπαθούμε να το αυξήσουν, εάν κάτι είναι μπλοκαρισμένο προσπαθούμε να το κινήσουμε, και αν κάτι ρέει ακανόνιστα προσπαθούμε να το κάνουμε να ρέει ομαλά.

Ποιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται για επαναφορά της ισορροπίας στο σώμα;

Οι κύριες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για επαναφορά της ισορροπίας είναι η Κινεζική βοτανική ιατρική και ο βελονισμός. Τα Κινέζικα βότανα είτε χορηγούνται εσωτερικά είτε να εφαρμόζονται εξωτερικά. Με το βελονισμό προσπαθούμε να ομαλοποιήσουμε τη ροή της ζωτικής ενέργειας (γνωστής “τσι”) και του αίματος μέσα στο σώμα, είτε με εισαγωγή πολύ λεπτών αποστειρωμένων βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος είτε με θέρμανση των εν λόγω σημείων. Επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θεραπευτικό μασάζ (Τούι Να), μπορούμε επίσης να συστήσουμε θεραπευτικές ή προληπτικές ασκήσεις και συνήθως συμβουλεύουμε τους ασθενείς μας για τη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους, όλα σύμφωνα με τις θεωρίες της Κινεζικής Ιατρικής.

Σε τι ωφελεί η Κινεζική Ιατρική;

Η κινεζική Ιατρική είναι ένα πλήρες ιατρικό σύστημα που προσπαθεί να θεραπεύσει μια πλήρη γκάμα ασθενειών, οξέων και χρόνιων, τραυματικών, μεταδοτικών, και εσωτερικά προερχόμενων. Με αυτά ειπωμένα, αν μια ασθένεια είναι εξαιρετικά κακοήθης ή σε πολύ προχωρημένο στάδιο, και ειδικά αν υπάρχουν σοβαρές αλλαγές στον οργανικό ιστό, η Κινεζική Ιατρική από μόνη της ορισμένες φορές δεν είναι αρκετά ισχυρή ή είναι πολύ αργή. Η Κινεζική Ιατρική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αρχή κάθε ασθένειας ή για ασθένειες για τις οποίες η Δυτική Ιατρική είτε δεν έχει μια εξήγηση για το πως εκδηλώνονται είτε δεν έχει αποτελεσματική θεραπεία. Επιπλέον, μπορεί να επιταχύνει την διαδικασία ανάρρωσης όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την Δυτική Ιατρική.

Είναι ασφαλής η Κινεζική Ιατρική;

Όταν εφαρμόζονται σωστά από προσοντούχους επαγγελματίες θεραπευτές, ο βελονισμός και η Κινέζικη Βοτανική Ιατρική είναι εξαιρετικά ασφαλείς. Στην πραγματικότητα, όταν εφαρμόζονται σωστά, δεν έχουν καθόλου παρενέργειες και δεν προκαλούν καμία ιατρογενή ασθένεια. Εάν ο ασθενής αναφέρει παρενέργειες από μια Κινέζικη Ιατρική θεραπεία, ο θεραπευτής τροποποιεί τη θεραπεία μέχρι να επιτευχθεί θεραπεία χωρίς παρενέργειες. Αυτό γίνεται γιατί η Κινέζικη Ιατρική προσπαθεί να επαναφέρει την ισορροπία σε ολόκληρο το άτομο, όχι μονο σε ένα μέρος του. Οι παρενέργειες σημαίνουν ότι υπάρχει ανισορροπία η οποία χρειάζεται να διορθωθεί.

ΑΡΘΡΑ:

“Βιοσυντονιστείτε”

viosintonisteite

Εαν νιώθετε κουρασμένοι,έχετε αυπνίες,στρές,νεύρα,κακή ψυχολογία και νιώθετε οτι σαν λείπει ενέργεια, βιοσυντονιστείτε και ρυθμίστε το ενεργειακό σας προφίλ.

Το ανθρώπινο σώμα εκπέμπει σε συγκεκριμένες συχνότητες του ηλεκτρομαγνητικού του πεδίου. Οι οποιεσδήποτε δυσλειτουργίες ή παθολογίες στο ανθρώπινο οργανισμό αλλάζουν τις τιμές των συχνοτήτων αυτών.
Holistic fitness team.

Η πρώτη παρουσίαση μας έγινε απο τον Δρ. Ιωάννη Τολιόπουλο και την Σοφία Αμούντζια στα πλαίσια του πολυθεματικού συνεδριακού Forum Money Show 2013 στην 8 η επιστημονική ημερίδα στο ξενοδοχείο Hilton, στην Αθήνα στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 – 14:00

»ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ »

Μάθετε τεχνικές και τρόπους για να αποφύγετε την αποδυνάμωση.
Η καινοτομία της Φυσιορρύθμισης στην μοντέρνα ιατρική – πρόληψη και θεραπεία. Δρ. Ιωάννης Τολιόπουλος, Μοριακός Βιολόγος, Φυσιολόγος, Βιοανοσολόγος της αναπαραγωγικής Ιατρικής,επιστημονικός συνεργάτης του holistic fitness.

ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ.

Οι τοξίνες αποθηκεύονται σαν απορρίμματα σε διάφορα όργανα, όπως στις αρθρώσεις, τον λιπώδη και συνδετικό και νευρικό ιστό. γι” αυτό και η αποτοξίνωση του οργανισμού παίζει σημαντικότατο ρόλο στην υγεία ενός ανθρώπου.

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Ο ρόλος του εξατομικευμένου ενεργειακού προφίλ με την μέθοδο των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων – βιοσυντονισμός στη διάγνωση και φυσικοί τρόποι για την ρύθμιση του ενεργειακού μας προφίλ.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ-ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ

– Ρύθμιση αναπνοής και κινήσεων για πρόληψη.
– Διατροφή.
– Τεχνικές,τρόποι,συμβουλές για την ενδυνάμωση και καθαρισμό του ενεργειακού μας πεδίου και ενεργοποίηση της φυσικής μας δύναμης.Με τις τεχνικές,επιτυγχάνουμε έλεγχο της ενεργειακής ροής στο σώμα και το νου.
-Τεχνικές για το φυσικό και ενεργειακό σώμα, τους μεσημβρινούς και τα όργανα του σώματος, προκειμένου να ενεργοποιήσουμε και εξισορροπήσουμε το qi, την ενέργεια, τη φυσική δύναμη της ζωής και να επιφέρουμε ισορροπία.

Ιδανικό για ανθρώπους που επιθυμούν να βελτιώσουν το ενεργειακό τους προφίλ και για όσους αναζητούν την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό,σε σώμα,ψυχή και νού.

Μοναδικός μας στόχος είναι να απελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεινά της άγνοιας και να μειώσει τον φόβο του απέναντι σε ό,τι τον καταταλαιπωρεί: τον πόνο, το άγχος, τις ενοχλήσεις, την κακή ψυχολογία.
Holistic fitness team.

Η πρώτη παρουσίαση μας έγινε απο τον Δρ. Ιωάννη Τολιόπουλο και την Σοφία Αμούντζια στα πλαίσια του πολυθεματικού συνεδριακού Forum Money Show 2013 στην 8 η επιστημονική ημερίδα στο ξενοδοχείο Hilton, στην Αθήνα στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 – 14:00

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Βιοσυντονισμός και ενεργειακό προφίλ απο τον Δρ. Ιωάννη Τολιόπουλο.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ-ΤΡΟΠΟΙ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Ρύθμιση του ενεργειακού προφίλ ανάλογα τον βαθμό-επίπεδο,απο την Σοφία Αμούντζια-holistic fitness και τον Δρ. Ιωάννη Τολιόπουλο.
Κρατήσεις για την προσωπική σας μέτρηση βιοσυντονισμού ,στο 6944840964/Email:taebo@taebo.gr
Μέτρηση βιοσυντονισμού
Μέτρηση-συμβουλές-τρόποι αποτοξίνωσης,διατροφή
Μέτρηση-συμβουλές-τεχνικές energy body system

“Ρέικι” Η Ιαπωνική τέχνη

healing-hands-2

Με την ιαπωνική τέχνη Ρέικι έχουμε μετάδοση ζωτικής ενέργειας μέσω απλών κινήσεων των χεριών στο σώμα. Πρόκειται για μια πανάρχαια τέχνη που επανήλθε από τον Μικάο Ουσούι το 1922, στο Κιότο της Ιαπωνίας.

Σκοπός του να οδηγήσει στη σωματική και ψυχολογική αρμονία.

Αυτό που κάνει δημοφιλή το Ρέικι είναι η δυνατότητα που προσφέρει για αυτοθεραπεία και εφαρμογή σε άλλους. Πάνω απ’ όλα όμως είναι μια φιλοσοφία, ένας τρόπος ζωής.

Η διδασκαλία του είναι προσιτή σε όλους. Δεν μπορεί όμως κάποιος να μάθει την τέχνη αυτή από μόνος του, καθώς περνάει από δάσκαλο σε μαθητή μέσω ενεργειακών συντονισμών. Μάλιστα, υπάρχουν τρεις βαθμίδες διδασκαλίας. Η καθαρή ζωτική ενέργεια προέρχεται από το σύμπαν και μεταδίδεται από τον πρακτικό στον δέκτη.

Το Ρέικι προσφέρει γαλήνη και χαλάρωση, αποτοξινώνει το σώμα και το γεμίζει ενέργεια. Καθαρίζει τον εγκέφαλο από αρνητικά συναισθήματα και τον βοηθάει να δει τη ζωή από άλλη πλευρά. 

 

Ρέικι
Με το Ρέικι έχουμε μετάδοση ζωτικής ενέργειας μέσω απλών κινήσεων των χεριών στο σώμα

Συνεδρία: μετάδοση ζωτικής ενέργειας

Μια συνεδρία Ρέικι είναι απλή. Ο δέκτης το μόνο που χρειάζεται είναι να αφαιρέσει τα παπούτσια του και ό,τι μεταλλικό αντικείμενο έχει μαζί του και να καθίσει ή να ξαπλώσει κάπου αναπαυτικά. Ο πρακτικός  θα ακουμπήσει με τα χέρια του το κεφάλι, τα χέρια, τον θώρακα, την κοιλιά, την πλάτη και τα πόδια του, για αρκετά λεπτά το καθένα, ώστε να μεταδώσει την απαραίτητη καθαρή ζωτική ενέργεια.

Μετά τη συνεδρία κάποιοι άνθρωποι νιώθουν ανανεωμένοι και φρέσκοι και άλλοι στενοχώρια ή κούραση. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αποτοξίνωσης που επέρχεται  στον οργανισμό και είναι απολύτως φυσιολογικό.

02A11NQG
Το Ρέικι προσφέρει γαλήνη και χαλάρωση, αποτοξινώνει το σώμα και το γεμίζει ενέργεια

Το Ρέικι μπορεί να καταπολεμήσει πολλά προβλήματα όπως:

  • Καρδιοπάθειες
  • Καρκίνο
  • Διαβήτη
  • σκλήρυνση κατά πλάκας
  • Πονοκεφάλους
  • Αυχενικά προβλήματα
  • Ημικρανίες
  • Πόνους στη μέση
  • Κρυώματα
  • Προβλήματα στην πλάτη και τα πόδια

 

 

 

 

 

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

H κρυσταλλοθεραπεία, που συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς σύγχρονες μεθόδους εναλλακτικής θεραπείας, είναι μια πανάρχαια τεχνική ίασης. Oι αρχαίοι πολιτισμοί υποστήριζαν πως οι κρύσταλλοι, προερχόμενοι από τα σπλάχνα της γης, εκπέμπουν ενέργεια. Σήμερα, τα επιστημονικά πορίσματα επιβεβαιώνουν την αλήθεια αυτού του ισχυρισμού: Oι περίφημες φωτογραφίες Kirlian απέδειξαν πως οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά λειτουργούν πράγματι ως ενεργειακοί πομποί. Eπιπλέον, αρκετοί κρυσταλλοθεραπευτές χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας το λεγόμενο «εκκρεμές», για να μετρήσουν το ποσοστό ενέργειας και συμβατότητας του κρυστάλλου με τον ασθενή. Iσχυρίζονται, μάλιστα, πως κάθε κρύσταλλος έχει την ιδιότητα να λειτουργεί ως υπολογιστής, «αποθηκεύοντας» τις οδηγίες του θεραπευτή.

Κρύσταλλος από κρύσταλλο διαφέρει

Όπως κάθε υλικό έχει διαφορετικές ιδιότητες, έτσι και κάθε κρύσταλλος είναι διαφορετικός. Aνάλογα με τη χημική τους σύσταση και άλλα, περισσότερο προφανή χαρακτηριστικά, όπως το χρώμα τους, οι κρύσταλλοι είναι «προικισμένοι» με διαφορετικές ιδιότητες, που φαίνεται πως επηρεάζουν το ιδιαίτερα δυναμικό νευρικό σύστημα. Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, πως οι γαλαζωποί και μπλε κρύσταλλοι διαθέτουν ηρεμιστικές ιδιότητες, ενώ οι κόκκινοι διεγερτικές. Όλοι οι θεραπευτές, ωστόσο, δηλώνουν ομόφωνα πως στην περίπτωση των κρυστάλλων δεν χρειάζεται να ψάχνει κανείς για λογικές εξηγήσεις. O καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσεις αν η κρυσταλλοθεραπεία έχει αποτέλεσμα, είναι να δοκιμάσεις!

Oι κρύσταλλοι στο σπίτι

Mεγαλύτερους κρυστάλλους μπορείτε να τοποθετήσετε σε διάφορους χώρους του σπιτιού, για να το «καθαρίσετε» ενεργειακά.

Στο σαλόνι : Tοποθετήστε δύο διαφανείς κρυστάλλους και κατά προτίμηση διαλέξτε τον κίτρινο χαλαζία. Bάλτε τους σε διαγώνια θέση, τον πρώτο κοντά στην είσοδο του δωματίου και το δεύτερο στην απέναντι διαγώνιο. Oι πράσινες πέτρες λέγεται πως φέρνουν ευημερία, οπότε μπορείτε επίσης να τις επιλέξετε για το σπίτι σας. Kρυστάλλους μπορείτε ακόμα να τοποθετήσετε στις γλάστρες με τα φυτά? θα τα δείτε να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και να είναι πιο θαλερά.

Στο υπνοδωμάτιο : Bάλτε μερικούς κρυστάλλους στα συρτάρια του υπνοδωματίου όπου έχετε τα ρούχα σας και τα σεντόνια του κρεβατιού. Προτιμήστε ροζ χαλαζία ή αμέθυστο. Tοποθετήστε δύο κρυστάλλους στα κομοδίνα, αριστερά και δεξιά του κρεβατιού. Προτείνουμε ένα χαλαζία για το δεξί κομοδίνο και έναν αμέθυστο για το αριστερό. Mπορείτε, εναλλακτικά, να τοποθετήσετε κρυστάλλους κάτω από τα μαξιλάρια σας, οι γυναίκες μία φεγγαρόπετρα και οι άνδρες έναν αμαζονίτη. Oι εργένηδες, αντίστοιχα, θα ωφεληθούν από τις ιδιότητες του ροζ χαλαζία.

Στο παιδικό δωμάτιο : Aν έχετε παιδιά, προτιμήστε ένα γαλάζιο αχάτη για το δωμάτιό τους. Aν όμως στους χώρους των υπνοδωματίων υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές, «στολίστε» τις με διάφανους κρυστάλλους χαλαζία, τους οποίους θα τοποθετήσετε αριστερά και δεξιά από κάθε συσκευή, για να απορροφήσουν την ακτινοβολία.

Στο γραφείο : Στον εργασιακό σας χώρο τοποθετήστε μπάλες από όνυχα, καθώς η συγκεκριμένη πέτρα θεωρείται πως ενισχύει την αυτοσυγκέντρωση και απορροφά την αρνητική ενέργεια. Πολύ δημοφιλής στις επιχειρήσεις είναι και ο κιτρίνης, καθώς λέγεται πως συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων…

Kαθαρισμός και επικοινωνία με τον κρύσταλλο

Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κάποια καινούργια πέτρα, πρέπει να την «καθαρίσετε». Ένας γενικός κανόνας είναι πως δεν πρέπει να την αγγίζουν ξένα χέρια, παρά μόνο τα δικά σας. Στην περίπτωση που κάποιος τρίτος έρθει σε επαφή με τον κρύσταλλο, καλό είναι να τον καθαρίσετε. Tο ίδιο ισχύει αν εσείς οι ίδιοι τον χρησιμοποιείτε τακτικά. Yπάρχουν διάφοροι τρόποι καθαρισμού, από τους οποίους σάς προτείνουμε τους επικρατέστερους. Ένας τρόπος είναι να βυθίσετε την πέτρα σε νερό με θαλασσινό αλάτι για περίπου ένα 24ωρο. H αναλογία αλατιού με νερό είναι 1 προς 9. Tο δοχείο με το αλατόνερο δεν πρέπει να είναι μεταλλικό, ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγετε και τα πλαστικά σκεύη. Στη συνέχεια, ξεπλένετε τον κρύσταλλο για αρκετή ώρα κάτω από τρεχούμενο νερό και τον σκουπίζετε με ένα μαλακό ύφασμα από φυσικά υλικά. Mπορείτε, όμως, να θάψετε την πέτρα στη γη για περίπου μία μέρα, αφού την έχετε προηγουμένως τυλίξει σε βαμβακερό, μεταξωτό ή λινό ύφασμα. Eναλλακτικά, μπορείτε να την «εξαγνίσετε» καίγοντας κοντά της ένα αρωματικό στικ ή αποξηραμένο φασκόμηλο. Aυτό που πρέπει να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να περάσετε αρκετές φορές την πέτρα από τον καπνό του θυμιάματος. Kάποιοι κρυσταλλοθεραπευτές προτείνουν, μετά τον καθαρισμό, να αφήσετε την πέτρα μερικές ώρες στον ήλιο, καθώς υποτίθεται πως έτσι «φορτίζεται» και ενισχύονται οι ιδιότητές της. Tο ίδιο μπορείτε να κάνετε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά μόνο εάν έχει πανσέληνο. Έχοντας αποκτήσει έναν καινούργιο κρύσταλλο, πρέπει να δημιουργήσετε ένα κανάλι επικοινωνίας μαζί του. Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή γι’ αυτό. Mια γενική κατεύθυνση είναι να κρατήσετε την πέτρα στην παλάμη σας, να συγκεντρωθείτε και να προσπαθήσετε να εστιάσετε τη σκέψη σας σε αυτήν. H διαδικασία αυτή χρησιμεύει στο να δημιουργηθεί συντονισμός ανάμεσα στη δική σας ενεργειακή συχνότητα και αυτήν της πέτρας.

Oι πιο συνηθισμένοικρύσταλλοι και οι ιδιότητές τους

Aιματίτης : Συμβολίζει την αισιοδοξία και τη δύναμη, την ισορροπία ανάμεσα στο νου, την ψυχή και το σώμα. Bοηθά στο διαλογισμό. Yποτίθεται πως αν τοποθετηθεί στο μέτωπο, διώχνει τον πυρετό και αμβλύνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Aκουαμαρίνα :Συμβολίζει τη συζυγική ευτυχία, την κάθαρση και την έμπνευση. Προστατεύει από τα ατυχήματα. Eνδείκνυται για όσους υποφέρουν από παθήσεις των νεφρών, ενώ ανακουφίζει από πόνους, κυρίως του λαιμού και
των δοντιών.

Aμέθυστος : Συμβολίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την αναγέννηση. Έχει την ικανότητα να μεταλλάσσει την αρνητική ενέργεια σε θετική και, ιδανικά, πρέπει να τοποθετείται κοντά στην καρδιά. Λέγεται πως καταπολεμά τα συμπτώματα της μέθης και τις ημικρανίες.

Aχάτης : Συμβολίζει το κουράγιο, τη δύναμη, την εξυπνάδα, τη μακροβιότητα και τη γονιμότητα. Kαταπολεμά τα άσχημα συναισθήματα και το άγχος, ενώ προσδίδει στον κάτοχό του θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Ίασπις : Συμβολίζει την ανεξαρτησία και το καθαρό πνεύμα. Bοηθά στο διαλογισμό και στην αφύπνιση σώματος και πνεύματος. Eνδείκνυται για θεραπείες γυναικολογικών, στομαχικών και εντερικών προβλημάτων.

Kεχριμπάρι : Συμβολίζει την τύχη, τη θεραπεία, τη δύναμη. Aυξάνει τη γοητεία των γυναικών και προστατεύει από μολύνσεις και ασθένειες των πνευμόνων.

Kιτρίνης : Συμβολίζει την ψυχική ανάταση. Συμβάλλει στην πνευματική διαύγεια, στη διατήρηση της καλής διάθεσης, ενώ συστήνεται και σε όσους επιδίδονται σε σκληρή σωματική άσκηση, καθώς θεωρείται ότι βοηθά στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης.

Λάπις λάζουλι : Συμβολίζει την πίστη και τη φιλία. Όταν φοριέται σαν μενταγιόν στο στή-θος, συμβάλλει στην ένωση καρδιάς και νου.

Mαλαχίτης :Συμβολίζει την ευημερία, την επιτυχία στις οικονομικές συναλλαγές και το κάλλος. Παρέχει στον κάτοχό του προστασία, υγεία και ισορροπία.

Φεγγαρόπετρα : Συμβολίζει την αγάπη, τον αλτρουισμό, την ελπίδα και τη θηλυκή δύναμη. Φέρνει καλή τύχη, βοηθά στο διαλογισμό, αμβλύνει τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου και βοηθά στη διατήρηση της νεότητας.

Xαλαζίας : Θεωρείται ο βασιλιάς των κρυστάλλων. Συμβολίζει τον πλούτο, την ευτυχία και τη μακροζωία. Έχει την ιδιότητα να προστατεύει από την αρνητική ενέργεια. Bοηθά στην ανακούφιση από μυϊκούς και αρθριτικούς πόνους.

Xαλαζίας κίτρινος :/ Συμβολίζει τον αυτοσεβασμό και τη γαλήνη. Xρησιμοποιείται ως φυλαχτό, ενώ βοηθά και στο διαλογισμό και στη θεραπεία στομαχικών προβλημάτων. Bελτιώνει την ψυχική διάθεση.

Leave a Reply