Καθαρίστε το πιάτο σας

Αυτό που πάντα λέγατε οι παλαιότεροι σήμερα αποκτά ξεχωριστό νόημα. Είναι σημαντικό να τρώμε καθαρές τροφές. Φανταστείτε πως είναι σαν να γυρίζουμε πίσω στις βασικές αρχές τις καλής διατροφής, περισσότερα φρούτα, καλύτερη επιλογή πηγών πρωτεΐνης και τροφές με χαμηλά λιπαρά.

Φρέσκες Τροφές από τη Γη

Είναι σημαντικό να τρώμε τροφές που έρχονται κατευθείαν από τον αγρό χωρίς να είναι προϊόν της βιομηχανίας τροφίμων. Τα επεξεργασμένα προϊόντα μπορεί να περιέχουν χημικά, περισσότερο αλάτι και κρυμμένα σάκχαρα. Μερικές φορές δέχονται επεξεργασία σε σημείο που χάνουν τη θρεπτική τους αξία και αποκτούν συστατικά που “μολύνουν” το σώμα. Τρώγοντας καθαρές τροφές παρέχουμε περισσότερη ενέργεια στο σώμα μας και λιγότερες άχρηστες ουσίες. Ας καθαρίσουμε λοιπόν το πιάτο μας και ας το γεμίσουμε με τρόφιμα υψηλής διατροφής αξίας για το σώμα μας.

Σκεφτείτε έξω από τα πλαίσια

Περιορίστε την κατανάλωση συσκευασμένων τροφών. Τα συσκευασμένα τρόφιμα σε κουτιά, βάζα, σακούλες και κονσέρβες συχνά δέχονται επεξεργασία και περιέχουν συντηρητικά ώστε να διατηρούνται. Η συμβουλή αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία αφού οι βιομηχανίες τροφίμων προσπαθούν να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του προϊόντων στο ράφι. Για να το πετύχουν αυτό κάνουν χρήση περίσσειας νατρίου και άλλων trick. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες με τα συστατικά. Οι διατροφολόγοι προτείνουν την αποφυγή τροφών που περιέχουν έναν μακρύ κατάλογο των συστατικών, ειδικά αυτά δεν μπορεί να αναπαραχθούν φωνητικά. Η ταξινόμηση των συστατικών στη λίστα είναι πάντα με βάση τη χρησιμοποιούμενη ποσότητα από το περισσότερο προς το λιγότερο. Ιδανικά θα πρέπει τυχόν πρόσθετα σάκχαρα και νάτριο να βρίσκονται στο τέλος μιας σύντομης λίστας.

Με αυτό κατά νου, μπορούμε επίσης να αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες που καταβάλουν οι βιομηχανίες τροφίμων αναγνωρίζοντας πως σήμερα οι καταναλωτές είναι πιο συνειδητοποιημένοι και έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της επίδρασης της διατροφής τόσο στη μακροπρόθεσμη υγεία τους όσο και στην καθημερινή τους απόδοση. Πολλά καταστήματα τροφίμων έχουν συγκεκριμένους διαδρόμους με τα τρόφιμα που ικανοποιούν αυτή την αναπτυσσόμενη ομάδα καταναλωτών. Πριν από μερικά χρόνια, ήταν δύσκολο να βρουν προΐόντα καταναλωτές που έχουν ανάγκη από οργανικά, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάκχαρα, ή άλλες για ειδικές ανάγκες τρόφιμα. Σήμερα, μπορείτε να βρείτε ολόκληρο καταστήματα αφιερωμένα σε αυτούς του καταναλωτές.

Πηγή: http://fitnessandwellnessnews.com/spring-clean-your-health/

Leave a Reply