5 λόγοι για τους οποίους η μπύρα δεν αποτελεί πάντα ανθυγιεινή επιλογή

Το έχουμε καταλάβει, οι υπερτροφές το σπανάκι και τα μπλε μούρα κάνουν καλό. Όταν πρόκειται για ποτά όπως η μπύρα δεν είναι απαραίτητο να ακούσουμε τα επιχειρήματα ενός ειδικού συμβούλου διατροφής όπως η Karen Ansel (MS, RD, CDN) για τα οφέλη της μπύρας στη υγεία προκειμένου να καταναλώσουμε μια εξάδα. Η Ansel παρουσιάζει 5 τρόπους με τους οποίους η μπύρα κάνει καλό στο σώμα μας (καταναλώνοντας πάντα με μέτρο φυσικά).

1. Η μπύρα περιέχει τη διαλυτή φυτική ίνα, β-γλυκάνη, η οποία συνδέεται με τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς. Για λήψη μεγαλύτερης ποσότητας διαλυτών ινών επιλέξτε μαύρες μπύρες των οποίων η περιεκτικότητα φτάνει στα 1,3 γραμμάρια ανά μια επιπλέον ώθηση ινών, πάει σκοτάδι σκοτεινότερο-μπύρες πακέτο περίπου 1,3gr ανά 330ml μπύρας.

2. Πίνοντας 1-2 μπύρες βοηθά στη μείωση των πιθανοτήτων δημιουργίας θρόμβων αίματος με την αύξηση της HDL χοληστερόλης (καλής) ενώ ταυτόχρομα βοηθά στη μείωση των επιπέδων της LDL (κακής).

3. Πίνοντας 1-2 μπύρες την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αντοχής των οστών (αντιστρόφως μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε αποδυνάμωση) το πυρίτιο που βρίσκεται στη μπύρα έχει συνδεθεί με την ενίσχυση του σκελετικό σύστημα.

4. Η μπύρα έχει συνδεθεί με την μείωση της πιθανότητας δημιουργίας πέτρας στα νεφρά λόγο της υψηλής διουρητικής ιδιότητας ενώ ταυτόχρονα οι ενώσεις που περιέχει η μπύρα έχει αποδειχθεί ότι καθυστερούν την απελευθέρωση του ασβεστίου των οστών που συνδέεται με πέτρες.

5. Η μπύρα αποτελεί πηγή βιταμινών Β6, Β12 και φολικού οξέος. 330ml μπύρας παρέχουν το 12.5% της ημερήσιας δόσης βιταμίνης Β6. Προσοχή! Δεν είναι σωστό να καταναλώσουμε 8 για να λάβουμε το 100% της ημερήσιας δόσης. Είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας πάντα πως τα οφέλη προκύπτουν από την κατανάλωση μπύρας με μέτρο!

Πηγή: http://www.mensfitness.com/nutrition/what-to-drink/beer-does-the-body-good

Leave a Reply