Η Υγεία, η ζωτικότητα και η ευεξία είναι η αληθινή πολυτέλεια της ζωής

longevity-spa-resort
Οι καλύτεροι προορισμοί detox Longevity Wellness Resort, Algarve, Πορτογαλία

Η Υγεία, η ζωτικότητα και η ευεξία είναι η αληθινή πολυτέλεια της ζωής.

Η έννοια της μακροζωίας βασίζεται στην προληπτική ιατρική, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να συμβουλεύονται ένα γιατρό, όταν η υγεία τους βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με στόχο την πρόληψη και τον εντοπισμό των πιθανών ανισορροπιών στον οργανισμό τους κατά την έναρξη τους, αντί να εστιάζουν στην αντιμετώπιση ασθενειών, συχνά σοβαρών, χρόνιων αλλά και μη αναστρέψιμων. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που βασίζεται σε προηγμένες επιστημονικές και ιατρικές τεχνολογίες για την έγκαιρη ανίχνευση, την πρόληψη, τη διάγνωση και την έγκαιρη αντιμετώπιση των ανισορροπιών στον οργανισμό που σχετίζονται με την ηλικία και τον τρόπο ζωής.

Μέσα από μια συνέργεια των διαγνωστικών μεθόδων και εκτιμήσεων, θεραπειών αντιγήρανσης, ορθοστατικής επανευθυγράμμισης, παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης, διατροφικών συμπληρωμάτων, τακτικής αποτοξίνωσης και σωστών διατροφικών συνηθειών, το Longevity Wellness Resort, Algarve προωθεί την βαθιά κατανόηση των αιτίων των ανισορροπιών στον οργανισμό μας και προσφέρει εξατομικευμένες στρατηγικές για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας.

Το Longevity Wellness Resort, Algarve μας καλεί με το moto. «Επενδύστε στο κεφάλαιο της ζωής σας, δώστε μας μέρες και εμείς θα σας δώσουμε πίσω χρόνια.»

Πηγή: http://www.longevitywellnessworldwide.com/en/worldwide/wellness-concept

Οι βασικές αρχές της Διατροφολογίας
Έχοντας παραδοθεί στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας οι άνθρωποι, κυρίως στο δυτικό κόσμο, έχουν καταφύγει στα έτοιμα, κατεψυγμένα φαγητά και τις κονσέρβες, οι οποίες κατακλύζουν τα ράφια των super markets.

Οι τροφές αυτές έχοντας χάσει πολλές από τις θρεπτικές ιδιότητές τους, τελικά προσφέρουν μηδενική ενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η συχνή κατανάλωση τέτοιου είδους τροφών οδηγεί αργά ή γρήγορα σε προβλήματα υγείας, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθένα.

Η τροφή είναι το καύσιμο για να λειτουργήσει ο οργανισμός του ανθρώπου κι όταν αυτό είναι κακής ποιότητας ή περιορισμένης ποσότητας; Νιώθουμε αδύναμοι, δίχως ενέργεια, έχουμε πονοκεφάλους ή ταλαιπωρούμαστε με παραπανίσια κιλά. Έχουμε αναρωτηθεί άραγε ποια θα μπορούσε να είναι η λύση; Πως η βάση της λύσης πολλών ενοχλήσεων βρίσκεται στη φροντίδα του ίδιου μας του οργανισμού κυρίως μέσω της διατροφής μας;

9351
«Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου»

Οι βασικές αρχές της Διατροφολογίας

Οι βασικές αρχές της διατροφής, σύμφωνα με την ολιστική αντίληψη και νοοτροπία, θα μπορούσαν να συνοψιστούν στις φράσεις του Ιπποκράτη και του Θωμά Έντισον.

«Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου», έλεγε ο πρώτος και ο δεύτερος: «Ο ιατρός τού μέλλοντος δεν θα θεραπεύει πλέον τον ανθρώπινο οργανισμό χρησιμοποιώντας φάρμακα, αλλά θα θεραπεύει και θα προλαμβάνει τις ασθένειες μέσω της διατροφής».

Με άλλα λόγια, η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι η ασπίδα της υγείας μας, η οποία ενισχύει και βελτιώνει τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική μας ευεξία αλλά και την ποιότητα της ζωής μας.

Όπως επισημαίνει και ο Σύλλογος Διαιτολόγων Αμερικής, «το σύνολο των τροφίμων που καταναλώνονται είναι το επίκεντρο ενός υγιεινού τρόπου διατροφής».

Ο εξαγνισμός

Το πρώτο βήμα για τον «εξαγνισμό του οργανισμού» είναι η αποτοξίνωση από τις ανθυγιεινές συνήθειες διατροφής και τις επιβλαβείς τροφές. Βέβαια, επειδή ο κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά, θα πρέπει η αποτοξίνωση να γίνει με γνώμονα ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο, προσαρμοσμένο στις ατομικές ανάγκες.

Η αποτοξίνωση, ωστόσο, δεν είναι αρκετή από μόνη της για να μεταβάλει τη σωματική μας υγεία. Πολύτιμος σύμμαχός της θα μπορούσε να είναι η ολιστική διατροφή, η χρήση δηλαδή τροφών που προέρχονται από τη φύση και περιέχουν πολύτιμα συστατικά για τη σωστή διατροφή (superfoods, phytonutrients).

Χρυσές συμβουλές

  • Θεμέλιος λίθος της ολιστικής διατροφής είναι τα σταθερά και υγιεινά γεύματα.
  • Το πλούσιο υγιεινό πρωινό, το δεκατιανό, το μεσημεριανό χωρίς πολλά λιπαρά και το ελαφρύ δείπνο είναι τα γεύματα που παρέχουν στον άνθρωπο τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, τις θερμίδες και τελικά την ενέργεια που χρειάζεται.
  • Το ήρεμο και άνετο περιβάλλον επιτρέπει την καλύτερη και πιο υγιεινή απόλαυση ενός γεύματος.
  • Είναι σημαντικό να μασάμε καλά την τροφή μας για να έχουμε την καλύτερη δυνατή πέψη, η οποία δρομολογείται από τα όξινα ένζυμα του στομάχου.
  • Μην θεωρείτε την ώρα του φαγητού χαμένη ώρα, επειδή η απόλαυση του γεύματος χωρίς άγχος, είναι σημαντική για να αποφύγουμε το αίσθημα της καούρας και της δυσπεψίας.
  • Η κατανάλωση υγρών ποτών και ιδιαίτερα των παγωμένων, προτείνεται στο τέλος του γεύματος, προστατεύει το στομάχι από ανεπιθύμητες παρενέργειες του πεπτικού συστήματος, όπως για παράδειγμα το αίσθημα κορεσμού χωρίς να έχει καταναλωθεί στερεή τροφή.
balanced_diet2
Μην θεωρείτε την ώρα του φαγητού χαμένη ώρα

Ένας ακόμα χρυσός κανόνας που διέπει τη φιλοσοφία της ολιστικής διατροφής είναι ότι το αίσθημα της πείνας πρέπει να καθορίζει την κατανάλωση του επόμενου γεύματος. Όταν το πεπτικό σύστημα είναι απασχολημένο με τη διαδικασία πέψης του προηγούμενου γεύματος, δεν είναι ικανό να αναγνωρίσει στην πραγματικότητα αν το στομάχι είναι ικανοποιημένο κι έτσι, σε πολλές περιπτώσεις, προκαλείται δυσφορία του στομάχου.

  • Η πεπτική διαδικασία επιβαρύνεται, επίσης, από τον λανθασμένο συνδυασμό τροφών, όπως γάλα με ψάρι, ανάμειξη γαλακτοκομικών προϊόντων με φρούτα και αμυλώδεις τροφές και ανάμειξη πολλών ζωτικών πρωτεϊνών στο ίδιο γεύμα.

 

Holistic Fitness Team

 

 

 

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:

Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή.

Δεν περιέχουν επιβλαβείς για την υγεία και το περιβάλλον χημικές ουσίες, όπως ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα ή χημικά λιπάσματα.

Περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε σύγκριση με τα προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας. Έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, με αποτέλεσμα τα θρεπτικά στοιχεία να βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα εδώδιμα μέρη των φυτών.

Είναι λιγότερο επεξεργασμένα και συνεπώς πιο αγνά. Η ακτινοβόληση καθώς και άλλες διεργασίες, δεν επιτρέπονται

Δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Στη βιολογική γεωργία δεν επιτρέπεται η χρήση συστατικών από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Έχουν λιγότερα πρόσθετα. Καθώς πολλά πρόσθετα που είναι επικίνδυνα για την υγεία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στα βιολογικά προϊόντα.

Έχουν λιγότερα αντιβιοτικά (τρόφιμα ζωικής προέλευσης). Τα ζώα βιολογικής εκτροφής, αναπτύσσονται σε συνθήκες που έχουν στόχο να μεγιστοποιήσουν την υγεία και την ευημερία των ζώων μέσω της διατήρησης υψηλής ποιότητας και ισορροπημένης διατροφής, καθώς και ένα περιβάλλον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Τα ζώα βιολογικής εκτροφής έχουν:

Καλύτερη υγεία, με αποτέλεσμα να απαιτούνται λιγότερα κτηνιατρικά φάρμακα.

Μειωμένο κίνδυνο ύπαρξης μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως π.χ Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια.

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα βιολογικά προϊόντα για ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες

Στα παιδιά και στους ηλικιωμένους:

Παρέχουν τα απαραίτητα στοιχεία για διαβίωση και ανάπτυξη, χωρίς να περιέχουν τοξικούς και μεταλλαξιογόνους παράγοντες.

Γυναίκες σε εγκυμοσύνη

Το βρέφος και η γυναίκα βρίσκονται σε ένα κλειστό σύστημα και μέσω του πλακούντα ανταλλάσσουν όλα τα απαραίτητα για τη ζωή του εμβρύου. Πλέον έχει αποδειχτεί ότι η διατροφή της γυναίκας με τρόφιμα που περιέχουν διάφορες χημικές ουσίες (ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα) μπορεί να είναι επιβλαβής για το παιδί μελλοντικά.

Πηγές: BIO Hellas.

PIPERIA
Τροφές που μπορείτε να τρώτε καθημερινά για τέλειο δέρμα – Κόκκινη Πιπεριά

Είστε κουρασμένοι από τη χρήση πολλών, διαφορετικών,ακριβών και αναποτελεσματικών προϊόντων ομορφιάς; Ήρθε η ώρα να πετάξετε όλα αυτά τα αναποτελεσματικά προϊόντα και να αρχίσετε να τρώτε τροφές που θα σας προσφέρουν ένα τέλειο δέρμα. Ενώ ορισμένα τρόφιμα να βοηθήσουν το δέρμα σας υπάρχουν και ορισμένα που μπορεί να επιδινώσουν την κατάσταση τους. Στη συνέχεια σας παραθέτουμε μια λίστα με 10 προϊόντα που μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά και θα σας χαρίσουν το τέλειο δέρμα.

Κόκκινες πιπεριές

Κόκκινες πιπεριές είναι ένα νόστιμο λαχανικό που μπορείτε να απολαύσετε είτε ωμά ή μαγειρεμένα. Μία κόκκινη πιπεριά περιέχει πάνω από 100% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη C. Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες διαιτητικών ινών και βιταμίνη Β6. Επιπλέον, είναι πλούσια σε καροτενοειδή που μπορεί να βοηθήσοει στην πρόληψη των ρυτίδων και την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο δέρμα σας, βοηθώντας την να δείχνει πιο νεανικό. Λόγω των καροτενοειδών τους, κόκκινες πιπεριές είναι επίσης μεγάλη για την καταπολέμηση της ακμής.

Μια κόκκινη πιπεριά είναι ένα τέλειο, χαμηλό σε θερμίδες σνακ που περιέχει περίπου 30 θερμίδες και έχει μια πραγματικά ικανοποιητική τραγανή υφή. Κρατήστε φέτες από κόκκινες πιπεριές στο ψυγείο, έτσι θα έχετε πάντα κάτι υγιεινό και νόστιμο για να φτάσει για όταν έχετε μια επίθεση σνακ. Η ίνες που περιέχουν οι πιπεριές θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι ενώ θα λαμβάνετε πολύ λίγες θερμίδες ένω την ίδια στιγμή θα σας χαρίζει μια άψογη επιδερμίδα!

Leave a Reply