Πρότυπο Excel για την παρακολούθηση προόδου φυσικής κατάστασης, ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους

Σε περίπτωση που στόχος σας είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής, η παρακολούθηση του βάρους σας ή πιθανώς η απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να έχετε εικόνα πόσες θερμίδες προσλαμβάνετε και πόσο βάρος παίρνετε ή χάνετε αντίστοιχα έτσι ώστε ο δείκτης μάζας σώματος BMI πρέπει να παραμένει πάντα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η Microsoft προσφέρει ένα πολύ όμορφο πρότυπο για το Excel το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιος θέλει να κρατήσει αρχείο της δίαιτας του, της διατροφής και της ημερήσιας άσκησης. Το πρότυπο είναι σχεδιασμένο σε Excel 2013 αλλά είναι συμβατό και με τις προηγούμενες εκδόσεις. Διατίθετε σε δύο εκδόσεις για άνδρες και για γυναίκες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεται την πρόοδο σας ώστε να μην χάνετε το κίνητρο σας.

Η καταγραφή και η γνώση της πρόοδο σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του κινήτρου. Το πρότυπο τηρεί αρχείο ανά ημερομηνία με στόχο την παρακολούθηση της εβδομαδιαίας προόδου. Για κάθε ημερομηνία καταγράφετε το βάρος σας σε κιλά, την περιφέρεια στήθους, την περιφέρεια μέσης, την περιφέρεια γοφών σε εκατοστά. Το πρότυπο με βάση τις τιμές που εισάγετε υπολογίζει  κατά προσέγγιση το βάρος της μυικής μάζας, το βάρος του σωματικού λίπους, το ποσοστό σωματικού λίπους και τον δείκτη μάζας σώματος (Body Mass Index).

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρότυπο για γυναίκες στο ακόλουθο link Download Fitness Progress Chart Template for Excel και για άνδρες  Download Fitness Progress Chart Template for Excel