Η καταλυτική επίδραση του σεξ στον ανθρώπινο οργανισμό

Σύμφωνα με μελέτες του Πανεπιστημίου Ράτγκερς στο Νιου Τζέρσι η σεξουαλική πράξη είναι βιολογική ανάγκη του ανθρώπου αλλά και μέγιστη απόλαυση, καθώς στη διάρκειά της ενεργοποιούνται τμήματα του εγκεφάλου, κυρίως στις γυναίκες, που προσφέρουν ικανοποίηση, ηδονή, χαρά και καλή μνήμη.

Το σεξ όμως δρα καταλυτικά σε πολλούς τομείς. Για παράδειγμα, η σεξουαλική διέγερση μουδιάζει το γυναικείο σώμα, με αποτέλεσμα αυτό να μην αισθάνεται πόνο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι σαν να έχει ληφθεί τριπλή δόση μορφίνης.

Ο ανθρώπινος οργανισμός στη διάρκεια του σεξ αφοσιώνεται στον (ή την) σύντροφο ολοκληρωτικά (“δίνεται” στο άλλο σώμα), κι αμέσως μετά τον οργασμό χαλαρώνει, αποβάλλοντας από τον νου τις όποιες ανησυχίες, το στρες ή το αίσθημα φόβου.

2
Η αυξημένη ευαισθησία της γυναίκας μετά το σεξ και το δέσιμο με τον σύντροφό της δικαιολογείται από την παραγωγή μιας ορμόνης, της οξυτοκίνης

Τα αρνητικά συναισθήματα εξαφανίζονται από τον γυναικείο εγκέφαλο στη διάρκεια του σεξ, ενώ οι άνδρες χαλαρώνουν.

Η μαγεία του έρωτα όμως, δεν σταματά εκεί.

Κατά τη σεξουαλική επαφή παράγεται η ορμόνη οξυτοκίνη, που επιδρά καταλυτικά στη διάθεση των δύο εραστών: τους κάνει πιο ανοιχτούς, πιο δεκτικούς, περισσότερο ευάλωτους και συναισθηματικούς. Αυτό σημαίνει πως στη διάρκεια αλλά και μετά την ερωτική πράξη αναπτύσσεται καλύτερα η ανθρώπινη επικοινωνία.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, η γυναικεία ευαισθησία και το δέσιμό της μετά το σεξ με τον σύντροφό της δικαιολογείται, καθώς η οξυτοκίνη παράγεται στον δικό της οργανισμό σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες απ’ ό,τι στους άνδρες. Την ίδια ώρα στους άντρες παράγεται η ορμόνη ντοπαμίνη, η οποία ονομάζεται και ορμόνη της ευχαρίστησης.

Συνοπτικά, η ερωτική συνεύρεση δύο ανθρώπων προσφέρει ευχαρίστηση, ηδονή, επικοινωνία, θετική σκέψη και διάθεση, ευεξία γεγονός που την καθιστά απολύτως απαραίτητη πράξη προς όφελος των δύο οργανισμών.

HOLISTIC FITNESS TEAM