Αποκτώνας ευεξία μέσο της αύξησης της δραστηριότητας

Είσαι έτοιμος;

Πριν να αυξήσετε τη δραστηριότητά σας, ρίξτε μια ματιά στο πού είσαι τώρα. Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις:

Ποιες προκλήσεις βρίσκονται στο δρόμο μου; Πιθανώς να υπάρχουν εμπόδια στη ζωή σας που σας εμποδίζουν να γίνεται πιο δραστήριος. Αυτά τα εμπόδια μπορεί να είναι η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, ο φόβος για πιθανό τραυματισμό ή πιθανώς το να μην έχετε κάποιον να σας κάνει παρέα κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Είναι η φυσική δραστηριότητα ασφαλής για εμένα; Για κάποιους ανθρώπους συγκεκριμένες μορφές φυσικής δραστηριότητας μπορεί να μην είναι ασφαλείς. Για παράδειγμα εάν αντιμετωπίζεται κάποιο πρόβλημα με την καρδιά σας, έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, είστε διαβητικός ή εάν αντιμετωπίζεται άλλο πρόβλημα μιλήστε πρώτα με το γιατρό σας πριν αρχίσετε την άσκηση. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε ένα πρόσβαση προπόνησης που είναι κατάλληλο για εσάς. Είναι βέβαιο πως θα βρείτε τρόπο να είστε δραστήριοι με ασφάλεια.

Αλλάξτε τρόπο σκέψης

Εάν πρέπει να κάνετε αλλαγές στο lifestyle σας για να γίνεται πιο ενεργός θα το κάνετε με μεγαλύτερη επιτυχία εάν πρώτα αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε.

Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Τα υγιή σώματα έχουν πολλά σχήματα, μεγέθη και ηλικίες. Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να είναι δραστήριο ένα άτομο δεν σημαίνει πως είναι σωστός και για τους άλλους. Κάποιοι άνθρωποι είναι φυσικά δραστήριοι για να ανταγωνίζονται τους άλλους ενώ κάποιοι άλλοι για να νοιώθουν όσο καλύτερα γίνεται.

Κάντε θετικές σκέψεις. Μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να πετύχει απλά και μόνο με το να σκέφτεστε ότι μπορείτε να πετύχετε. Εάν κάνετε αρνητικές σκέψεις όπως “Δεν μπορώ να το κάνω εγώ αυτό. Γιατί να προσπαθήσω;” η αλλαγή θα είναι δυσκολότερη. Εμψυχώστε τον εαυτό σας με σκέψεις όπως “Μπορώ να το κάνω αυτό,” έτσι θα αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας.

Αλλάξτε συνήθειες

Αλλάζοντας οτιδήποτε στον τρόπο που ζείτε την καθημερινότητα σας είναι αρχή για το μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε συνήθειες θέτοντας ένα στόχο.

  • Προσπαθήστε να έχετε τους δικούς σας λόγους για να κάνετε την αλλαγή. Αναγνωρίστε τι είναι σημαντικό για εσάς ώστε να πετύχετε τους στόχους σας.
  • Θέστε στόχους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους.
  • Σκεφτείτε τι μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο και προετοιμαστείτε για την αντιμετώπιση του.
  • Ζητήστε υποστήριξη από την οικογένεια σας, το γιατρό σας, τους φίλους σας και κυρίως από τον ίδιο σας τον εαυτό
  • Μετρήστε την βελτίωση στην υγεία σας. Για παράδειγμα παρακολουθήστε την αρτηριακή σας πίεση, τη χοληστερίνη ή τα επίπεδα ζάχαρου.

Πηγή: http://www.webmd.com/fitness-exercise/tc/fitness-aerobic-fitness

Leave a Reply