Απιστία, πονοκέφαλοι και ψυχολόγοι

΄Οσο περισσότερο αυξάνεται ο ελεύθερος χρόνος ενός παντρεμένου (ης) τόσο πιο πολύ αγγίζει την απιστία. Παράλογο, εξωφρενικό; Τι σημασία έχει; Το ζήτημα είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα της εξωσυζυγικής σχέσης αποδεικνύεται κακό για την υγεία και την ψυχολογία.
Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι με άσκηση και καλή διατροφή να αντιμετωπίσεις σχετικά προβλήματα που ταλανίζουν τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα;
Μάλλον με κανένα τρόπο δεν μπορείς, αφού δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις…

‘Ετσι κι αλλιώς, ολόκληρη η φιλοσοφία που τη συνοδεύει και η ολιστική αντίληψη βάζουν ως σημαντική παράμετρο, για την υγεία και την ευεξία, και την καλή ψυχολογία.  
Σύμφωνα με πρόσφατη ιταλική έρευνα, η απιστία μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, που μπορεί όμως να οδηγήσουν ακόμα και… στο θάνατο!
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, στη διάρκεια του σεξ εκτός γάμου (ή εκτός μόνιμης σχέσης), παρά τη χαλάρωση των ηθών, κάποιοι παρουσιάζουν έντονους πονοκεφάλους, που ενδέχεται να μετατραπούν σε αβάσταχτους.

apistia
Oι κρυφοί σεξουαλικοί σύντροφοι, συνειδητά ή ασυνείδητα, νιώθουν πως κάνουν κάτι ανήθικο

Πρόκειται για έναν τύπο πονοκεφάλου, που πλήττει περίπου το 15% του ιταλικού πληθυσμού, κυρίως όμως των ανδρών, τουλάχιστον σύμφωνα με τον γιατρό-καθηγητή Λορέντζο Πινέσι, που ανήκει στην Ιταλική Εταιρία Ημικρανία και έκανε τη σχετική έρευνα.
Με λίγα λόγια, η στατιστική έρχεται να βάλει σε τάξη μια φυσική για πολλούς τάση που εκδηλώνεται σε απίστευτα υψηλά ποσοστά; Μα οι πονοκέφαλοι, θα έλεγαν πιστοί φίλοι του σεξολόγου και άλλοτε πατέρα των εξεγέρσεων του Μάη του 1968, Γερμανού Βίλχεμ Ράιχ, είναι απόρροια του άγχους που βιώνεται από τους εραστές, το οποίο έχει τη ρίζα του σε μια καθιερωμένη ηθική συμπεριφορά και νοοτροπία. Δηλαδή, οι κρυφοί σεξουαλικοί σύντροφοι, ασυνείδητα, νιώθουν πως κάνουν κάτι ανήθικο, κι αυτό είναι που τους διαλύει εσωτερικά.

Μια… καθιερωμένη ερμηνεία 
Πώς απαντά η συγκεκριμένη έρευνα;
Λένε, λοιπόν, οι επιστήμονες που συνεργάστηκαν με τον κ. Πινέσι, πως στους πονοκεφάλους παίζουν ρόλο η αφροδισιακή τροφή, τα φάρμακα που βελτιώνουν τις σεξουαλικές επιδόσεις και το άγχος που προκαλείται από την ανάγκη να μείνει μυστική μια παράνομη σχέση.
Η ερμηνεία των στατιστικών δειγμάτων μοιάζει μάλλον υποκειμενική, μιας και παίρνει υπόψη της τον τρόπο που αντιδρά κάποιος και όχι την αιτία που τον οδηγεί σε αυτήν την αντίδραση.  
Η επιστήμη όμως οφείλει να προχωρά σε διαπιστώσεις κι εδώ οι διαπιστώσεις δεν έχουν να κάνουν με τις αιτίες.

large_infidelity
Η απιστία μπορεί να πυροδοτήσει τρομερά ισχυρούς πονοκεφάλους

Σύμφωνα με τον Ιταλό καθηγητή “μια τέτοια κατάσταση μπορεί να πυροδοτήσει τρομερά ισχυρούς πονοκεφάλους που διαρκούν ακόμα και τρεις ώρες, και μπορούν να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό ανεύρυσμα, γεγονός που ίσως αποβεί θανατηφόρο”.
΄Ετσι κι αλλιώς, πάντως, οι διπλές σχέσεις και ο διχασμός αποτελούν θαυμάσιο πεδίο για ψυχολόγους και ψυχιάτρους, που πολλές φορές, αν δεν ισοπεδώνουν την ανάγκη ή την εκδήλωση της ανάγκης για πολυγαμία, σηκώνουν τα χέρια ψηλά!