Αυτοεκτίμηση και καλή ψυχολογία

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να βάζουμε την άσκηση στη ζωή μας για λόγους υγείας ή για να διατηρήσουμε τη στοιχειώδη φόρμα μας, όμως, κι αυτό δεν πρέπει να το υποτιμούμε, προσφέρει και κάτι ακόμη το ίδιο σπουδαίο: ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας.
Άνθρωποι υπέρβαροι, με διάφορα σωματικά ή προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, επιλέγοντας να εντάξουν στη ζωή τους, μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ποικίλες κατηγορίες ασκήσεων, ανακαλύπτουν πως με τον χρόνο δεν αλλάζει μόνο το σώμα τους αλλά και η ψυχολογική τους διάθεση.  
Γιατί ξεκινά κάποιος γυμναστική;

visual_88b67d34-c280-401c-b1fe-72e6af2a9dd22
Με τη συστηματική άσκηση μπορεί να καταπολεμηθεί σε μεγάλο βαθμό αλλά και να θωρακιστεί ο οργανισμός απέναντι στο stress
askhsh
Στα οφέλη της άσκησης η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση

Για πολλούς λόγους: για να χάσει βάρος, να αντιμετωπίσει κάποιες σωματικές ενοχλήσεις, να τιθασεύσει κάποιους πόνους (για παράδειγμα κάποια μυικά προβλήματα), ή απλά επειδή του το ζήτησε ο γιατρός του. Υπάρχουν όμως και οι ¨κρυφοί¨ λόγοι της αυτοεκτίμησης: η αποδοχή του εαυτού του και η αποδοχή από τους άλλους.

Με τη γυμναστική όλοι νιώθουν καλύτερα κι ας είναι διαφορετική η αιτία. Οι πιο νέοι, στις περισσότερες περιπτώσεις, για λόγους αισθητικής  και ευεξίας. Οι μεγαλύτεροι λόγω ψυχολογίας και υγείας.
Αυτό λοιπόν που έτσι κι αλλιώς έχει τεράστια σημασία, είναι να υπάρχει η επίγνωση πως για όλους τους ανθρώπους η άσκηση πρέπει να είναι επιβεβλημένη, καθώς προσφέρει πολλά οφέλη.
Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας, όπως η άσκηση παίζει καθοριστικό ρόλο στη μείωση ή και στη διακοπή  βλαβερών για την υγεία συνηθειών, όπως είναι το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ. Ακόμη, και στη αντιμετώπιση της μάστιγας της εποχής μας, του στρες. Με τη συστηματική άσκηση μπορεί να καταπολεμηθεί σε μεγάλο βαθμό αλλά και να θωρακιστεί ο οργανισμός απέναντί του.
Επαναλαμβανόμενες μελέτες  έχουν δείξει πως η άσκηση μειώνει τις καταθλιπτικές διαταραχές, δίνει διέξοδο στη σκληρή καθημερινότητα, μειώνει τις πιθανότητες για εκδήλωση καρκίνου, συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς, αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων, προστατεύει τις αρθρώσεις, προφυλάσσει από την αρτηριακή υπέρταση, προλαμβάνει σακχαρώδους διαβήτη των ενηλίκων.

Τέλος, η συστηματική και ικανοποιητική σε διάρκεια φυσική άσκηση μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.