Οι καλοί φίλοι, το hangover και οι πονοκέφαλοι

Ο γάμος αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή ενός άνδρα και μιας γυναίκας και έχει συνδεθεί με το “μάζεμα” και των δύο. Ό,τι ήξεραν περί διασκέδασης και κραιπάλης θα πρέπει να το ξεχάσουν… Ίσως γι’ αυτό συνηθίζεται, τις τελευταίες μέρες πριν το γάμο, το bachelor party του μελλοντικού νυμφίου, κατά το οποίο, εν υπερβολή, βιώνονται γεγονότα με τρόπο… ανεπίτρεπτο.

Έτσι κι εμείς, δύο μέρες πριν το γάμο της καλύτερής μας φίλης, βγήκαμε για την καθιερωμένη bachelor «μπαρότσαρκα»… Το κέφι περίσσευε, τα κεράσματα πολλά, οι ευχές ακόμα περισσότερες,  και τα στην «υγειά μας» που έφερναν άλλο ένα γεμάτο ποτήρι αλκοόλ στα χείλη και στο στόμα μας, το φλερτ με άγνωστες και αγνώστους… Ακρότητες…

HowtoPreventHangover_636x400

Την επόμενη μέρα όμως τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά! Η κακοδιαθεσία, η ζαλάδα, η κούραση, η μειωμένη ενέργεια και κάποια μικρά κενά μνήμης έκαναν την εμφάνισή τους θυμίζοντάς μας σκηνές της γνωστής κωμωδίας hangover.

Το γεγονός κι όλας πως μας περίμενε μια δύσκολη μέρα προετοιμασίας, μας έκανε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω.

Ιδού λοιπόν μερικές πολύ πολύ χρήσιμες συμβουλές…

Πολλά υγρά

Το αλκοόλ έχει την ιδιότητα να αφυδατώνει τον οργανισμό. Η κατανάλωση άφθονου νερού, φρουτοχυμών κ.λπ., αμέσως μετά ενυδατώνει τον οργανισμό και μας βοηθάει να τον επαναφέρουμε σε νορμάλ επίπεδα.

Διατροφή

Μετά από μια τέτοια νύχτα κραιπάλης, θα πρέπει, την επόμενη μέρα, να φροντίσουμε ιδιαιτέρως τη διατροφή μας. Ο οργανισμός χρειάζεται υδατάνθρακες, βιταμίνη C και πρωτεΐνες. Ιδανικές τροφές είναι τα ζυμαρικά, τα αυγά, οι σούπες, το μέλι και φυσικά η πορτοκαλάδα.

Περπάτημα

Αν κάποιος νομίζει πως αν μείνει όλη μέρα στο κρεβάτι θα «γλιτώσει», είναι πολύ γελασμένος. Ένας μικρός περίπατος ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και σε συνδυασμό με το καθαρό αέρα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Τέλος, σύμφωνα με έρευνες Κινέζων ερευνητών, διαπιστώθηκε πως η κατανάλωση σόδας με λεμόνι μπορεί να επιταχύνει την επεξεργασία των ενζύμων, τα οποία προκαλούν τα ενοχλητικά συμπτώματα, βοηθώντας στην υποχώρησή τους.

HOLISTIC FITNESS TEAM