Τρόφιμα που θα πρέπει να έχετε στο ψυγείο σας

Το ψυγείο σας μπορεί να είναι ένα ναρκοπέδιο των πειρασμών ή μια αποθήκη απαραίτητων πυρομαχικών για ένα σώμα γεμάτο υγεία αλλά και τη διατήρησή – αύξηση της μυική μάζας. Το σενάριο που θα επικρατήσει εξαρτάται από τα τρόφιμα που θα βάλετε στο ψυγείο σας. Στη συνέχεια σας προτείνουμε 9 καλές τροφές που πρέπει να έχετε πάντα στο ψυγείο σας έτσι ώστε να είναι πάντα φίλος και όχι εχθρός σας.

1. Τυρί Cottage

Εκτός από ένα μια πλήρες προφίλ αμινοξέων, το τυρί cottage περιέχει μια σταθερή ποσότητα του ορού γάλακτος και πρωτεΐνης (καζεΐνης), Υψηλότερα επίπεδα καζεΐνης βοηθούν στην επιβραδύνει της κινητικής πρωτεΐνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει θετική κατάσταση του αζώτου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με τον τρόπο αυτό δημιουργείτε το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη νέου  μυϊκού ιστού.

2. Αυγά

Το ¨απίστευτο” αυγό είναι φθηνή και θρεπτική δύναμη που περιέχει όλα τα 9 απαραίτητα αμινοξέα και περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης. Έχει, επίσης, μια σταθερή ποσότητα της βιταμίνης Β-12, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάσπαση του λίπους και βοηθά τον εγκέφαλο και τους μυς σας να επικοινωνούν για την καλύτερη συστολή κατά τη διάρκεια άρσης βάρους.

3. Αβοκάντο

Το αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό Nutrition η κατανάλωση μισού αβοκάντο μπορεί να μειώσει την επιθυμία για σνακ κατά 40 τοις εκατό.  Επιπλέον το αβοκάντο περιέχει άφθονο ALA, ένα πρόδρομο ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τον μυικό πόνο.

4. Μούρα

Τα μούρα είναι φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και  κορυφαία αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην αποκατάσταση  κατεστραμμένων ιστών των μυών και μειώνουν τη φλεγμονή επιταχύνοντας της αποθεραπεία. Κάθε φρούτο που ανήκει στην οικογένεια των μούρων έχει αυτές τις ιδιότητες, έτσι : φράουλες, βατόμουρα και μούρα κάθε είδους είναι πάντα νικητές.

Πηγή: http://www.muscleandfitness.com/news-and-features/galleries/nutrition/9-foods-should-be-your-refrigerator

Leave a Reply