Τα οφέλη του ύπνου ομορφιάς

Ο “ύπνος ομορφιάς” αποτελεί πραγματικότητα. Το δέρμα χρησιμοποιεί τις ώρες κατά τις οποίες κοιμόμαστε προκειμένου να αυτοθεραπευτεί από τις βλάβες που έχουν προκληθεί κατά τη διάρκεια της μέρας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου του δίνουμε τις ευκαιρία να ανανεωθεί. Θα έχετε παρατηρήσει πως μόλις ξυπνήσουμε το πρωί μετά από ένα ποιοτικό ύπνο το δέρμα μας δείχνει ανανεωμένο και ροδαλό. Έρευνες έχουν δείξει πως όσο περισσότερο κοιμόμαστε τόσο πιο καθαρό θα είναι το δέρμα μας. Η έλειψη ύπνου δημιουργεί άγχος που με τη σειρά του δημιουργεί σπυράκια και στίγματα ακόμα και σε ενήλικες. Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα έρευνας σε ομάδα φοιτητών έδειξαν πως σε περιόδους άγχους όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια εξετάσεων τα δερματικά προβλήματα βρίσκονται σε έξαρση.

Για να κρατήσετε το πρόσωπό σας λείο και απαλό, ξεκινήστε με ένα ήπιο καθαριστικό για να αφαιρέσετε τη σκόνη, βρωμιά και το μακιγιάζ. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ενυδατική κρέμα ώστε να κρατήσετε τις ευαίσθητες περιοχές ενυδατωμένες κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι γιατροί συμβουλεύουν τη χρήση κρέμας ματιών που περιέχει γλυκερίνη και βαζελίνη.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας πριν τον ύπνο και να βελτιώσετε την κατάσταση του δέρματος είναι να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο. Με τον τρόπο αυτό ανεβάζετε τη θερμοκρασία του σώματος σας και μόλις ξαπλώσετε θα νοιώσετε σύντομα υπνηλία μόλις αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία του σώματος σας στα κανονικά επίπεδα.

Τέλος μια καλή ιδέα είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό ακριβώς πριν το ύπνο. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ πριν το ύπνο μιας και είναι πολύ πιθανό το δέρμα σας να γίνει ξηρό και να βλέπετε μεγάλους ορατούς πόρους στον καθρέφτη την επόμενη ημέρα. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού πριν τον ύπνο θα βοηθήσει στο να κρατήσετε τον οργανισμό σας και το δέρμα σας ενυδατωμένο.

Πηγή: http://www.webmd.com/beauty/ss/slideshow-beauty-sleep

Leave a Reply