Ρεκόρ συμμετοχής στον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό, στον αγώνα “γιορτή” για την χώρα

Ο 32ος Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός, άνοιξε σήμερα με την συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η ομοσπονδία, παρουσία των θεσμικών συνεργατών και του μεγάλου χορηγού, της ΟΠΑΠ ΑΕ. Ο αγώνας της 9ης Νοεμβρίου αναμένεται να μεταφορφώσει την πόλη και να της ανοίξει νέους ορίζοντες, καθώς οι δρόμοι της θα “πλημμυρίσουν” από 35.000 δρομείς από όλο τον κόσμο. Από τον Μαραθώνα έως το Παναθηναϊκό στάδιο θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή την οποία θα απολαύσουν οι πολίτες της Αττικής και όχι μόνο.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε ο αριθμός των δρομέων που αναμένεται να συμμετάσχει στον αγώνα, ο οποίος αποτελεί ρεκόρ, ενώ τονίστηκαν για μια ακόμη φορά τα οφέλη που αποκομίζει από τη διοργάνωση η οικονομία της χώρας, αλλά και η καλή εικόνα της Αθήνας, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο το τετραήμερο των δράσεων. Οπως έγινε γνωστό, ο αγώνας της Κυριακής, αλλά και όλες οι εκδηλώσεις από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου, θα μεταδοθούν ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ.

«Ευχαριστώ για την παρουσία όλων των φορέων, συνεργατών και του Μέγα Χορηγού μας, της ΟΠΑΠ ΑΕ. Θα σταθώ ιδιαίτερα στην παρουσία της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, που είναι σταθερά σύμμαχός μας για την προβολή του Μαραθωνίου στο εξωτερικό με βραχίονα τον ΕΟΤ, αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, με απόφαση του οποίου για πρώτη φορά η Πολιτεία μετέχει στη διοργάνωση του Μαραθωνίου», είπε αρχικά ο Κώστας Παναγόπουλος και συμπλήρωσε: «Ο ΑΜΑ έχει πάψει να είναι μόνο ένας μεγάλος αγώνας, αν και βέβαια είναι και αυτό. Άλλωστε οι 35.000 δρομείς που έχουν δηλωθεί φέτος σε όλους τους αγώνες δεν τον καθιστούν μόνο το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι μία παγκόσμια γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού. Μία αφορμή για δεκάδες χαμόγελα στο κέντρο της πόλης, που τόσο έχουμε ανάγκη. Καθιστά την Αθήνα το επίκεντρο ενός τουριστικού κύματος. Φέτος οι ξένοι δρομείς που έχουν δηλωθεί είναι κατά 35% περισσότεροι από το 2013. Μαζί με τους χιλιάδες Έλληνες δρομείς και εμπλεκόμενους, δημιουργούν σημαντική αγοραστική κίνηση τις ημέρες του αγώνα. Έρευνές μας έχουν δείξει οτι στην αγορά της πόλης μένουν 18-20 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο». Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στάθηκε και στο κοινωνικό πρόσωπο του αγώνα. « Ο ΑΜΑ έχει δύο ακόμη σημαντικές διαστάσεις. Αποτελεί όχημα δράσεων κοινωνικής ευθύνης. Πέρα από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα, το κίνημα εθελοντισμό με 2.000 υπέροχους εθελοντές, τα τελευταία χρόνια σύλλογοι δρομέων, ΜΚΟ και απλοί δρομείς έχουν συγκεντρώσει σημαντικά ποσά. Πέρυσι μόνο ξεπέρασαν τα 200.000 ευρώ για την ενίσχυση των συμπατριωτών μας που έχουν ανάγκη και φέτος θα είναι ακόμη περισσότερα.

Ακόμη, σε μία χώρα χωρίς ιδιαίτερη κουλτούρα συνεργασίας, στο Μαραθώνιο χορηγοί, εθελοντές, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, αυτοδιοίκηση, πολιτεία, όλοι συνεργάζονται αρμονικά και αυτό είναι σημαντικό για το αποτέλεσμα. Όλα αυτά καθιστούν το Μαραθώνιο γιορτή ζωής, μία αυθεντική γιορτή που καλούμε όλους τους Έλληνες να τη ζήσουν από κοντά».

Πηγή: http://www.segas.gr