Κάντε ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια

Βασικές συμβουλές που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε από την συνεργάτη μας Αναστασία ΣκούταΝαυαγοσώστρια-Ν.Ο.Β : Αθλητικός όμιλος Βουλιαγμένης.

  1. Φροντίστε τα γεύματα σας να γίνονται 3 ώρες πριν βουτήξετε. Εάν έχετε μαζί σας τρόφιμα για την παραλία,καλό θα είναι να είναι ελαφριά..Αποφύγετε κυρίως τα γαλακτοκομικά,διότι δεν είναι εύπεπτα! Προτιμήστε φρούτα και σνάκ.
  2. Εάν έχετε σχεδόν ένα χρόνο να κολυμπήσετε και να γυμναστείτε, κάντε ασκησούλες πριν βουτήξετε τύπου…. Κωνσταντάρα! (5 – 7 λεπτά προθέρμανση).
  3. Εάν έχει ρεύματα και κύμα,προσέξτε τα παιδιά σας!Μην επαναπαύεστε στα μπρατσάκια και στα σωσίβια. Επιλέξτε για την ασφάλεια των παιδιών,μια ζώνη με τουβλάκια και μια σανίδα.
  4. Ενημερώστε τον ναυαγοσώστη/τρία εάν έχετε πρόβλημα υγείας πριν κολυμπήσετε ή εάν δεν νιώθετε και τόσο καλά..
  5. Να αποφεύγονται οι εντάσεις των γονέων μπροστά στα παιδιά,διότι αυτό μπορεί να οδηγήσει το παιδί σε ενέργειες επικίνδυνες,ώστε να τραβήξει την προσοχή τους. π.χ. Βουτιά από επικίνδυνο βράχο,ή το να μένει αρκετή ώρα κάτω από το νερό!
  6. ΠΡΟΣΟΧΗ στους ενήλικες..Οι περισσότεροι πνιγμοί γίνονται από κατανάλωση αλκοόλ.Μην καταναλώνεται αλκοόλ μαζί με κολύμπι και άσκηση.

Να είστε υγιείς και να σκέφτεστε πάντα θετικά!

Καλημέρα και καλές διακοπές σε όσους έχουν αρχίσει.
Sofia Amountzia-Holistic fitness # Anastasia Skouta Ν.Ο.Β

Leave a Reply