Η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Η μελέτη διαπίστωσε μέτρια επίδραση κατά της νόσου, αλλά οι ειδικοί λένε συνολική υγιεινή διατροφή είναι ακόμα καλύτερη προσέγγιση.

Τελευταίες έρευνες δείχνουν πως η κατανάλωση μιας μερίδας γιαουρτιού σε ημερήσια βάση ίσως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2.

Ο υπεύθυνος της μελέτης DrFrank Hu, καθηγητής διατροφής και επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστόνης δηλώνει πως “Τα δεδομένα που συλλέξαμε δείχνουν πως η κατανάλωση γιαουρτιού έχει σημαντικά θετική επίπτωση στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη. Οι θετική επίπτωση δεν είναι τεράστια όμως οδηγεί σε μείωση του ρίσκου κατά 18 τοις εκατό.”

“Το γιαούρτι δεν αποτελεί τη μαγική θεραπεία για τον διαβήτη,” μας λέει ο Hu. “Αυτό είναι και το συμπέρασμα και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στους καταναλωτές, πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στο διαιτολόγιο μας. Δεν υπάρχουν υποκατάστατα μιας υγιούς γενικής δίαιτας και διατήρησης του σωστού σωματικού βάρους.”

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 24 Νοεμβρίου στο περιοδικό BMC Medicine και χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο για την υγεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή και ολόκληρη η μελέτη στο http://www.webmd.com