ΑΡΧΙΣΤΕ MARTIAL ARTS,YOGA,QI GONG,MEDITATION Και…Αντίο στρές !

ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ-ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ.

ΜΕΙΩΣΤΕ την ΝΟΡΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ,ορμόνη που σχετίζεται με το στρές και οδηγήστε τον οργανισμό σας σε κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης.
Ο δρ Τζον Κάμπατ-Ζιν, καθηγητής γενικής ιατρικής και επικεφαλής της κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης ενσωμάτωσε σε ένα πρόγραμμα διαλογισμό, αρχαίες πολεμικές τέχνες και θεραπευτικές τεχνικές (Τσι Κουνγκ).Σε οκτώ συνολικά εβδομάδες κατορθώνει να μειώσει τα επίπεδα του άγχους και του στρες στον οργανισμό των συμμετεχόντων επηρεάζοντας τη διάθεση και την πνευματική τους υγεία.
Σύμφωνα με το δρ. Μπένσον, το σημαντικότερο εύρημα της έρευνας είναι το γεγονός πως «πλέον το ψυχολογικό στρες μπορεί να επηρεάσει την κυτταρική λειτουργία, αλλά και πως ο διαλογισμός ή και άλλες ανατολίτικες πρακτικές μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη διάθεσή μας και την ανταπόκριση του οργανισμού μας σε στρεσογόνες συνθήκες».Σε 200 ιατρικά κέντρα, νοσοκομεία και κλινικές σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ντιουκ, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα αποδεικνύουν πως μετά το διαλογισμό και τις ασκήσεις Τσι Κουνγκ παρατηρείται αύξηση των εγκεφαλικών κυμάτων θήτα και άλφα, που μαρτυρούν χαλάρωση του οργανισμού, αλλά και των βήτα, που φανερώνουν επαγρύπνηση και εγρήγορση. Το πνεύμα εισέρχεται σε μια φάση «χαλαρής συγκέντρωσης», που του χαρίζει μεγαλύτερη διαύγεια και ικανότητα να χειρίζεται διάφορες καταστάσεις με μεγαλύτερη ετοιμότητα. Παράλληλα, πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Συμπληρωματικές Θεραπείες στην Κλινική Πρακτική» έδειξε πως μετά από κάθε προπόνηση Τσι Κουνγκ υπήρξε σημαντική μείωση της νοραδρεναλίνης, ορμόνης που σχετίζεται με το στρες και, μαζί με την αδρεναλίνη, αποκαλύπτουν τα επίπεδά του στον οργανισμό. Στα οφέλη της μεθόδου συγκαταλέγεται επίσης η ρύθμιση των χτύπων της καρδιάς, της αρτηριακής πίεσης και της θερμοκρασίας του σώματος, ενδείξεις πως ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης.

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Απο το Holistic fitness
Η νέα μέθοδος άσκησης Energy boby system-Holistic fitness, παρουσιάστηκε στις 22 Δεκ.2014 στο hilton Athens απο την Sofia Amountzia στα πλάσια του Money Show.
H ιδανικότερη μέθοδος ενεργειακής άσκησης που συνδυάζει martial arts,yoga,qi gong and meditation.

Παραδίδονται σεμινάρια/workshop σε όλη την ελλάδα.(Hotel spa,Fitness club,Εταιρίες).
Ενημερωθείτε για workshop:www.holistocfitness.gr

http://www.holistocfitness.gr/
www.holistocfitness.gr

Leave a Reply