Ο έρωτας λένε οι επιστημονικές έρευνες..

romantic-love-quotes-of-all-time-masters-051O έρωτας, λένε οι επιστημονικές έρευνες, που αγγίζει σώμα, πνεύμα, ψυχή είναι το καλύτερο φυσικό φάρμακο για κάθε ασθένεια.

Δεν μπορείς να τον προγραμματίσεις, αφού παρά την εξέλιξη της επιστήμης, η μαγεία της έλξης και της ερωτικής επαφής, οι λειτουργίες του εγκεφάλου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Σίγκμουντ Φρόυντ και Βίλχεμ Ράιχ, παραμένουν σχεδόν ανεξιχνίαστες.

Το πιο σπουδαίο με τις σεξουαλικές σχέσεις είναι πως δεν προσφέρουν μόνο τη χαρά της επαφής με ένα άλλο σώμα ή τη γοητεία μιας νίκης -της νίκης κατά της εγωπάθειας και εσωστρέφειας- δεν αποκαλύπτουν απλώς τον άλλο βαθιά-ουσιαστικά, αλλά και υγεία και δύναμη και θετική ψυχολογία.

Ο έρωτας, όταν είμαστε ερωτευμένοι, λειτουργεί θεραπευτικά σε όλα τα επίπεδα: στο πνευματικό, στο ψυχικό και στο σωματικό. Από αυτές ακριβώς τις διαπιστώσεις ο φιλόσοφος, σεξολόγος και επαναστάτης Βίλχεμ Ράιχ κατέληξε στο συμπέρασμα πως η εξουσία απαγορεύει το σεξ ή το πλημμυρίζει με ενοχές, επειδή αδυνατεί να συνυπάρξει με ανθρώπους ικανοποιημένους, δηλαδή ελεύθερους.

holistic fitness erotas
Ο έρωτας, όταν είμαστε ερωτευμένοι, λειτουργεί θεραπευτικά στο πνευματικό, στο ψυχικό και στο σωματικό

Γιατί, άραγε, να είναι απαγορευμένο να διακηρύσσει κάποιος την ευτυχία του, όταν δεν είναι νομίμως και νομότυπα δηλωμένη; Η σεξουαλική επαφή ακόμη και σήμερα χρειάζεται δικαιολογίες…

Στη «θεϊκή προέλευση» του έρωτα συνηγορούσε ο δάσκαλος της αυτογνωσίας, ο Όσσο, ο μεγάλος ψυχολόγος Νταίηβιτ Κούπερ και συνηγορεί ακόμη και σήμερα ένας Ορθόδοξος ιερέας, ο Πατέρας Φιλόθεος Φάρος.

holistic fitness erwtas-h-tipota
Η εξουσία, κατά τον Βίλχεμ Ράιχ, απαγορεύει το σεξ ή το πλημμυρίζει με ενοχές, επειδή δεν θέλει ανθρώπους ικανοποιημένους

Οι ωφέλειες του έρωτα

Ο υγιής έρωτας, αυτός που ενώνει δύο διαφορετικούς ανθρώπους που έχουν πλησιάσει και αγγίξει ο ένας τον άλλο συμβάλλει:

  • Στη μακροζωία

Σε κάνει να νιώθεις συνολική ευεξία, να είσαι ευδιάθετος και τρυφερός, να θέλεις χάδια και αγκαλιές, γεγονός που οφείλεται στην οξυτοκίνη που αυξάνεται κατά την ερωτική επαφή.

  • Στην καλή κυκλοφορία του αίματος
holistic fitness athens-23
Ο έρωτας λειτουργεί ως πραγματικό παυσίπονο

Βοηθά την αύξηση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο αλλά και στα υπόλοιπα όργανα του σώματος και κυρίως στην καρδιά.

  • Στον καταπολέμηση της κατάθλιψης και του πόνου

Ο έρωτας λειτουργεί ως πραγματικό παυσίπονο, κάτι που εξηγείται επιστημονικά: πριν τον οργασμό αυξάνεται πέντε φορές πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα η οξυτοκίνη, που προκαλεί έκκριση ενδορφινών, οι οποίες λειτουργούν ψυχοτρόπα. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθουμε βαθιά αισιόδοξοι, να μειώνονται οι πονοκέφαλοί μας, οι ημικρανίες, οι πόνοι ακόμη και από τα αρθριτικά.

  • Στην πρόληψη της γρίπης και του κρυολογήματος
holistic fitness_erotik2
Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων

Η ερωτική επαφή αυξάνει κατά 30% την παραγωγή ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία διάφορων παθογόνων οργανισμών.

  • Στην παραγωγή τεστοστερόνης

Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων σε άνδρες και γυναίκες, με αποτέλεσμα να εκτοξεύεται η λίμπιντος και να ενισχύονται οστά και μυς.

  • Στην υγεία του προστάτη

Η συχνή εκσπερμάτιση συμβάλλει στη μείωση των πιθανοτήτων για καρκίνο του προστάτη, αφού αποφορτίζει την υπερβολική συγκέντρωση τεστοστερόνης.

  • Στην απώλεια βάρους

Προσφέρεται αντί της καθιερωμένης άσκησης: κατά την ερωτική επαφή καίγονται περίπου 200 θερμίδες που ισοδυναμούν με 15 λεπτά τρέξιμο σε διάδρομο γυμναστηρίου

holisitc fitness article-photo-erotas
Κατά την ερωτική επαφή καίγονται περίπου 200 θερμίδες
  • Στη γενική ομορφιά

Στη διάρκεια της ερωτικής επαφής, ευνοείται η έκκριση οιστρογόνων στις γυναίκες τα οποία αυξάνουν την ποσότητα κολλαγόνου που είναι πολύτιμο συστατικό για μια τέλεια επιδερμίδα.