Prana-Qi και Ολιστική Ζωή!Σώσε την κάθε σου ημέρα ελέγχοντας τη διατροφή, την άσκηση, την πληροφορία που λαμβάνεις και την ενέργειά σου!

Με αφορμή την επερχόμενη ομιλία της, για το Holistic Life στο κεντρικό κατάστημα της Coco Mat στο Κολωνάκι, η Σοφία Αμούντζια, η πρώτη που εισήγαγε στην Ελλάδα τον Ολιστικό Τρόπο Ζωής, μας εξηγεί γιατί πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την καθημερινότητά μας μέσα από τέσσερις θεμελιώδεις άξονες.

 

Διατροφή – Φάε ισορροπημένα!

mediterranean_diet

Οι τροφές λειτουργούν για τον οργανισμό ως καύσιμο. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να προτιμάμε την ισορροπημένη Μεσογειακή Διατροφή που έχει διαδοθεί πλέον σε ολόκληρο τον πλανήτη ως πρότυπη διατροφή. Εστιάζουμε στην πρόσληψη αλκαλικών τροφών, που βοηθούν τον οργανισμό μας να διατηρήσει το PH του σε φυσιολογικά επίπεδα. Πίνουμε εμφιαλωμένο νερό, γάλα αμυγδάλου, βότανα, τσάι και λεμόνι! Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τα γλυκά, καθώς και τα επεξεργασμένα και συσκευασμένα προϊόντα. Η πρόσληψη υδατανθράκων και πρωτεϊνών σε σωστή αναλογία, καθώς και τα μικρά και τακτικά γεύματα που παρασκευάζουμε εμείς οι ίδιοι, θα πρέπει να αποτελούν καθημερινό κανόνα. Αν παρατηρήσουμε τα ράφια των supermarkets τροφίμων, μπορούμε όλοι εύκολα να καταλάβουμε τι πρέπει να αποφύγουμε. Τα προϊόντα παγίδα για τον οργανισμό φωνάζουν από μακριά σαν τις αστραφτερές πινακίδες του Las Vegas, σε αντίθεση με τα άλλα που διαθέτουν την κομψότητα της ισορροπίας χαραγμένη στην ετικέτα τους. 

 

Άσκηση – Γυμνάσου με σκοπό…

1

Η καθημερινή άσκηση είναι το μυστικό για την ευτυχία. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, η άσκηση πρέπει να διαφέρει και να ποικίλει. Η αερόβια μέθοδος θα μας γεμίσει ενέργεια. Το τρέξιμο, το ποδήλατο, το ελλειπτικό ή και το έντονο περπάτημα, είναι ιδανικοί τρόποι για να φορτίσουμε τις μπαταρίες του οργανισμού μας. Ωστόσο, από το πρόγραμμα δεν θα πρέπει να λείπει η μυϊκή ενδυνάμωση, το stretching και οι ασκήσεις ανάπτυξης της ευλυγισίας του σώματος. Ο συνδυασμός όλων αυτών θα συμβάλει στη σωστή φυσιορύθμιση του οργανισμού μας. Οι ενδορφίνες, γνωστές και ως ορμόνες της χαράς, που εκκρίνονται μετά από κάθε προπόνηση, λειτουργούν σαν το καλύτερο αντικαταθλιπτικό ενάντια στη ρουτίνα και στον ολοένα και πιο απαιτητικό τρόπο ζωής του δυτικού ανθρώπου.

Έλεγξε την Πληροφορία.

images

Φίλτραρε την πληροφορία που αποδέχεσαι. Αυτή η φράση θα πρέπει να μας συνοδεύει σαν επαναλαμβανόμενο μάντρα. Είμαστε τόσο εκτεθειμένοι πλέον σε άσκοπες πληροφορίες που πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να ξεχωρίσουμε ποιες μας αφορούν και ποιες όχι. Επιλέγουμε feel good ερεθίσματα. Μια ενδιαφέρουσα παράσταση χορού, μια ευχάριστη ταινία, ένα μουσικό δίσκο που μας χαλαρώνει. Αποφεύγουμε άτομα με αρνητική ενέργεια. Προτιμάμε τον οραματισμό και το διαλογισμό.

 

Ενέργεια – Ενίσχυσε το Ενεργειακό σου Προφίλ

19011eccfe1126cbe3d0e6090f364131

Σε όλους μας τυχαίνει να ξεμένουμε από ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακριβώς όπως και η μπαταρία των smartphones, έτσι και το ανθρώπινο σώμα κάποια στιγμή έχει ανάγκη από φόρτιση. Τα ατομικά ποσοστά ενέργειας επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Η διατροφή και η άσκηση που αναλύσαμε προηγουμένως είναι δύο από αυτούς. Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι ο επαρκής ύπνος. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 7 ή 8 ώρες ποιοτικού ύπνου για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα. Ωστόσο, ο βασικότερος ρυθμιστής της ενέργειάς μας, δηλαδή του Τσι, είναι το σύστημα Scalarprana που συνδέεται άμεσα με αυτή. Εφαρμόζοντας κάποια πρωτόκολλα και συγκεκριμένες τεχνικές που η Σοφία θα μας εξηγήσει, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τις Scalar ζώνες που διαθέτει το σώμα μας. Τι κερδίζουμε με την ενεργοποίησή τους; Υγεία, καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος, ρύθμιση της πίεσης, ευεξία, ενέργεια! Αναφέραμε εδώ μερικά μόνο από τα οφέλη.

 Πόσες ενέργειες υπάρχουν στο σώμα μας; Ποια είναι τα βασικά Τσάκρα που δουλεύουμε; Πως μπορούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, προσφέροντάς του τα απαραίτητα ποσοστά ενέργειας που χρειάζεται; Σε ομιλία που θα ακολουθήσει, η Σοφία θα φιλοξενήσει στη χώρα μας και την παγκόσμιας φήμης ιδρύτρια του θεραπευτικού συστήματος Scalarprana, Fe Pacheco. Μείνετε συντονισμένοι και ενημερωθείτε για τα σεμινάρια που αφορούν στο Holistic Life και πραγματοποιούνται στα καταστήματα της Coco Mat και στο Holistic Fitness Ψυχικού.