10 σημαντικοί λόγοι για να πίνετε περισσότερο νερό (δεύτερο μέρος)

6. Λιγότεροι πόνοι στις αρθρώσεις. Η κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει τον πόνο των αρθρώσεων διατηρώντας τους χόνδρους απαλούς και ενυδατωμένους. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το πως η γλυκοζαμίνη βοηθά στη μείωση πόνου στις αρθρώσεις, βοηθώντας τους χόνδρου στην καλύτερη απορρόφηση του νερού.

7. Απομακρύνετε τοξίνες και βακτήρια. Το πεπτικό μας σύστημα χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά. Τα απόβλητα ξεπλυθούν με τη μορφή ούρων και του ιδρώτα. Αν δεν πίνουμε νερό, δεν αποβάλουν τα απόβλητα και συλλέγει στο σώμα μας προκαλώντας μια μυριάδα των προβλημάτων. Επίσης, σε συνδυασμό με φυτικές ίνες, το νερό μπορεί να θεραπεύσει τη δυσκοιλιότητα.

8. Αποτρέψει τους πονοκέφαλους. Μερικές φορές, οι πονοκέφαλοι μπορεί να προκαλούνται από την αφυδάτωση, έτσι ώστε το πόσιμο νερό μπορεί να αποτρέψει ή να ανακουφίσει από το δυσάρεστο συναίσθημά του πονοκεφάλου. Την επόμενη φορά που πονάει το κεφάλι σας, δοκιμάστε να πιείτε πόσιμο νερό.

9. Κάντε το δέρμα σας να λάμπει. Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας. Η τακτική και άφθονη κατανάλωση νερού μπορεί να βελτιώσει το χρώμα και την υφή του δέρματος σας και να βοηθήσει στη σωστή λειτουργία της δημιουργίας νέων κυττάρων. Το πόσιμο νερό βοηθά επίσης το δέρμα να κάνει τη δουλειά του ρυθμιστή της θερμοκρασίας του σώματος μέσω της εφίδρωσης.

10. Ταίστε το σώμα σας. Το νερό είναι απαραίτητο για την σωστή κυκλοφορία των θρεπτικών ουσιών στο σώμα. Το νερό υπηρετεί στο σύστημα μεταφορών του σώματος και όταν είμαστε αφυδατωμένοι τα θρεπτικά στοιχεία δεν μπορούν να φτάσουν παντού.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για την κατανάλωση νερού.

Πιείτε περίπου 2 λίτρα νερό καθημερινά.
Φροντίστε να έχετε πάντα ένα μπουκάλι με νερό μαζί σας ως υπενθύμιση.
Φάτε τα ωμά φρούτα και λαχανικά – έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Μπορείτε να πάρετε το νερό από τα τρόφιμα, και όχι μόνο από τα ποτά.
Πίνετε νερό και άλλα υγρά μέχρι τα ούρα σας να έχουν ανοιχτό χρώμα.

Διαβάστε το πρώτο μέρος

Πηγή: http://breakingmuscle.com/health-medicine/10-life-changing-reasons-to-drink-more-water

Leave a Reply