10 σημαντικοί λόγοι για να πίνετε περισσότερο νερό

Νιώσατε σήμερα ότι διψάτε; Μάντεψε – από τη στιγμή που θα νιώσετε το αίσθημα της δίψας, είστε ήδη αφυδατωμένοι. Το σώμα σας ζητά εκ νέου ενυδάτωση. Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 60% νερό. Αυτό σημαίνει ότι όταν είμαστε αφυδατωμένοι – και οι περισσότεροι από εμάς να περνάνε τις μέρες μας ελαφρώς αφυδατωμένοι σε κάποιο βαθμό – επηρεάζεται η σωματική μας απόδοση. Σχεδόν όλα τα συστήματα μας δεν λειτουργούν όπως πρέπει χωρίς την κατάλληλη πρόσληψη νερού.

Άρα τι σημαίνει αυτό; Γιατί πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό;

1. Εάν δεν πίνετε νερό, θα πεθάνεις. Είναι τόσο σημαντικό. Ανάλογα με το περιβάλλον μας, μπορούμε να ζήσουμε μόνο λίγες μέρες χωρίς νερό – ίσως μια εβδομάδα. Μπορούμε να ζήσουμε πολύ περισσότερο χωρίς τροφή. Οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην κατανάλωση του νερού πολύ περισσότερο από ό, τι κάνουμε τώρα.

2. Πρόληψη του καρκίνου. Κι όμως – αποτελέσματα ερευνών δείχνουν ότι αν παραμένουμε σωστά ενυδατωμένοι μπορεί να μειώσουμε τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 45%, του καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά 50%, και, ενδεχομένως, να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

3. Καλύτερη διάθεση. Η έρευνα λέει ότι η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας και να μας κάνει να γκρινιάρηδες. Αποκτήστε διαύγεια και νιώστε ευτυχισμένοι καταναλώνοντας νερό.

4. Καλύτερη απόδοση. Η σωστή ενυδάτωση συμβάλλει στην αύξηση της αθλητικής απόδοσης. Νερό συνθέτει το 75% του μυϊκού ιστού μας! 4 Αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία, κόπωση, ζάλη και ανισορροπία ηλεκτρολυτών.

5. Απώλεια βάρους. Μερικές φορές νομίζουμε ότι πεινάμε, ενώ στην πραγματικότητα διψάμε. Σε περίπτωση αφυδάτωσης το σώμα μας ενεργοποιεί όλους του διαθέσιμους “συναγερμούς”. Όταν παραμένουμε ενυδατωμένοι μπουρούμε να καταστείλουμε την όρεξη με άμεσο αποτέλεσμα να βοηθάμε την απώλεια βάρους.

Συνεχίζετε

Πηγή: http://breakingmuscle.com/health-medicine/10-life-changing-reasons-to-drink-more-water

Leave a Reply