Δημοφιλή είδη θεραπείας μασάζ – Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο μασάζ

Ενα από τα πιο δημοφιλή είδη μασάζ είναι το παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ (nuad thai στην ταϊλανδική γλώσσα) είναι μια παραδοσιακή μορφή μασάζ, η οποία προέρχεται από την Ταϊλάνδη. Προέκυψε από έναν συνδυασμό επιρροών από την Ινδία, τη Κίνα και παραδόσεις της Ταϊλάνδης. Ουσιαστικά αποτελεί συνδυασμό τεχνικών ολιστικής ρεφλεξολογίας και γιόγκα. Τείνει να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.

Στο παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ, ο δέκτης φορά ελαφρύ ρουχισμό και η μάλαξη εκτελείται στο δάπεδο. Περιλαμβάνει εργασία στους ταϊλανδικούς μεσημβρινούς (Sen) βάσει ενός ειδικού πρωτόκολλου, τεχνικές μάλαξης, ανατάξεις (μοιάζουν με τις τεχνικές της οστεοπαθητικής) και αρκετές παθητικές διατάσεις που μοιάζουν με τις asana της γιόγκα.

Στο συγκεκριμένο είδος μασαζ, εφαρμόζονται τεχνικές διατάσεων παρόμοιες με αυτές του γιόγκα, αλλά και πιέσεις που ασκεί ο θεραπευτής με διάφορα μέλη του σώματος του, όπως δάκτυλα, αγκώνες, πόδια και παλάμες. ποικίλες μορφές πιέσεων του θεραπευτή χρησιμοποιώντας διάφορα μέλη του σώματός του (όπως δάκτυλα, παλάμες, αγκώνες και πόδια). Ο θεραπευτής εστιάζει στις βασικές ενεργειακές γραμμές του σώματος με σκοπό να βοηθήσει στην απελευθέρωση της ενέργειας που ρέει διαμέσω αυτών.

Επίσης, είναι εφικτό να πλαισιωθεί και με ειδικά καταπλάσματα βοτάνων. Πρόκειται για μια αρχαία τεχνική, αφού εκτιμάται ότι εφαρμόζεται εδώ και 3.000 και πλέον έτη.

Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Thai_massage

Leave a Reply