Αυτοσυγκράτηση, νηφάλια σκέψη και μάχη επαφής

Τα τελευταία χρόνια η ισραηλινή πολεμική τέχνη krav maga έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς στη χώρα μας. Δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 30’ από το μεγάλο δάσκαλο πολεμικών τεχνών Ίμι Σντε-Ορ Λίτενφελντ και η φράση Krav Maga σημαίνει στα εβραϊκά «μάχη επαφής».

Δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση ναζιστικών ρατσιστικών επιθέσεων σε εβραϊκές μειονότητες και από τότε τελειοποιήθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα το Κrav maga να είναι η επίσημη πολεμική τέχνη του ισραηλινού στρατού και να έχει υιοθετηθεί από οργανισμούς ασφαλείας, όπως το FBI, η Mossad, η CIA, η Λεγεώνα των ξένων και ο σουηδικός στρατός.

Η τέχνη του Κrav Maga επικεντρώνεται στην αυτοάμυνα και περιλαμβάνει τις απαραίτητες τεχνικές για να αντεπεξέλθει κάποιος σε οποιαδήποτε κατάσταση βίας, σε μια δύσκολη εποχή.

Δεν έχει κανόνες, καθώς αναπτύχθηκε στη βάση της ενστικτώδους αντίδρασης του θύματος σε απρόοπτες καταστάσεις που μπορούν να εκτυλιχτούν στο δρόμο.

Οι μαθητές διδάσκονται τα ευάλωτα σημεία του ανθρώπινου σώματος και ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν την τέχνη αυτή ώστε να αποτρέψουν μια πιθανή επίθεση.

rep-krav-maga-mala
Το Κrav maga η επίσημη πολεμική τέχνη του ισραηλινού στρατού και να έχει υιοθετηθεί από οργανισμούς όπως το FBI, η Mossad, η CIA, η Λεγεώνα των ξένων και ο σουηδικός στρατός

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά – Οφέλη

Κάποια από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι ότι οι τεχνικές του, που διδάσκονται στη διάρκεια της προπόνησης, είναι απόλυτα πρακτικές και εφαρμόσιμες στον δρόμο, η εκμάθησή τους είναι εύκολη και οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν ένα υψηλό επίπεδο ικανότητας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κάποιος που επιλέγει την τέχνη του Krav Maga έχει διάφορα οφέλη. Πέρα από την ικανότητα άμυνας, που του επιτρέπει να απαντά σε κάθε κίνδυνο, αποκτά εξαιρετική φυσική κατάσταση, καθώς συμμετέχει σε ασκήσεις γυμναστικής που είναι ενδυναμωτικές και στοχεύουν στη βελτίωση καρδιαγγειακού συστήματος. Ακόμη, αποκτά αυξημένη αυτοπεποίθηση, καθώς μπορεί να προσαρμοστεί και στις πιο ακραίες καταστάσεις.

IMG_0487-1-copy-copy-copy-copy-copy
Πέρα από την ικανότητα άμυνας, που του επιτρέπει να απαντά σε κάθε κίνδυνο, με το Krav maga αποκτά εξαιρετική φυσική κατάσταση

Τέλος, επειδή απαιτεί καθαρό μυαλό και σωστή κρίση -κάτι που συμβαίνει με όλες τις πολεμικές τέχνες- προσφέρει την ικανότητα της ανάπτυξης της σκέψης.

Διαθέτοντας μια άνετη φόρμα, κατάλληλα παπούτσια και διάθεση μπορεί κάποιος να εξοικειωθεί στη μαγεία της τέχνης του Krav Maga.

Holistic Fitness Team