Αν είστε από τους ανθρώπους που προσέχουν τι τρώνε θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι ο κατάλογος των υγιεινών τροφίμων και ποτών δεν αποτελείται μόνο από λαχανικά και νερό. Υπάρχουν μια σειρά από νόστιμες λιχουδιές ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές και μια αυτές είναι η μαύρη σοκολάτα.
Σε πρόσφατες έρευνες χημικοί ανακάλυψαν τους λόγους για τους οποίους η μαύρη σοκολάτα είναι πραγματικά καλή για τον άνθρωπο. Βρήκαν ότι βακτήρια στο έντερο μετατρέπουν ένα μέρος της καραμέλας σε αντιφλεγμονώδεις ενώσεις. Ως αποτέλεσμα, οι ενώσεις αυτές μπορούν να καθυστερήσουν ορισμένες καρδιαγγειακές παθήσεις που σχετίζονται με φλεγμονή του πεπτικού συστήματος. Τα νέα σχετικά με τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας έγιναν δεκτή με χαρά από τους “γλυκατζίδες” σε όλη της υφήλιο, βέβαια η μαύρη σοκολάτα δεν είναι η μόνη ευχάριστη έκπληξη στη λίστα των καλών τροφών. Πάρτε για παράδειγμα το κόκκινο κρασί. Για δεκαετίες, έχει θεωρηθεί ότι ένα ποτήρι με δύο ποτήρια την ημέρα είναι οφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά που ονομάζονται πολυφαινόλες βοηθούν στην προστασία του εσωτερικού τοιχώματος των αιμοφόρων αγγείων της καρδιάς. Επιπλέον, μια πολυφαινόλη γνωστή ως η ρεσβερατρόλη μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο εμποδίζει βλάβη των αιμοφόρων αγγείων, αλλά ενδέχεται και να μειώσει τη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας, δηλαδή την «κακή χοληστερόλη » και έτσι να βοηθήσει στην πρόληψη θρομβώσεων.
Πηγές: latimes.com, foxnews.com, mayoclinic.org