Ενεργειακές θεραπείες: H ολιστική προσέγγιση της υγείας

Ενεργειακές θεραπείες ή ενεργειακή ιατρική, είναι από τις βασικές αρχές των ολιστικών θεραπειών. Οι ενεργειακές θεραπείες περιλαμβάνουν αρχές που επεκτείνονται πέρα από τα όρια του βιοϊατρικού επιστημονικού μοντέλου της δυτικής ιατρικής. Κάποιες από τις αρχές των ενεργειακών θεραπειών μπορούν να ενσωματωθούν σε συμβατικές μεθόδους ιατρικής. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ενεργειακών θεραπειών που περιλαμβάνουν την τεχνική Reiki (συχνά το αναφέρετε σαν μασάζ Reiki).

– Ενέργεια (εσωτερισμός)
– Χρωματοθεραπεία
– Ηλεκτρομαγνητική θεραπεία
– Θεραπεία πολικότητας
– Reiki
– Θεραπευτικό άγγιγμα

Κάθε μέθοδος ενεργειακής θεραπείας έχει τις δικές της ρίζες και αρχές. Τα αποτελέσματα των περισσότερων ενεργειακών θεραπειών είναι προβλέψιμα και αυτό γιατί βασίζονται εν μέρη πάνω σε επιστημονικά δεδομένα. Ο ρόλος της ενέργειας που σχετίζεται με τον άνθρωπο είναι αποδεκτός ως γεγονός. Μέθοδοι ενεργειακής θεραπείας που ιστορικά είχαν απορριφθεί τώρα είναι αποδεκτές αφού έχουν επιστημονική βάση. Ένα παράδειγμα είναι η το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου, η αύρα που εξηγείτε από τη φυσική και τον ηλεκτρομαγνητισμό. Η ύπαρξη της ανθρώπινης αύρας θεωρείτε γεγονός. Η φωτοθεραπεία είναι ένα παράδειγμα ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας και συχνά χρησιμοποιείται στις Μονάδες Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών για την αντιμετώπιση του νεογνικού ίκτερου.

Στην κατηγορία των ενεργειακών θεραπειών ανήκουν:

– Ο βελονισμός
– Qigong – και όσες θεραπείες αφορούν την έννοια του Qi περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία, όπως το Reiki
– Ομοιοπαθητική
– Θεραπευτικό άγγιγμα

wefit

Το Qigong (Τσι Γκονγκ) είναι ένας τομέας της ενεργειακών των θεραπειών που αξίζει περαιτέρω διερεύνηση. Τσι Γκονγκ βασίζεται στην ενέργεια του ανθρώπινου σώματος. Σύμφωνα με το Τσι Γκογνκ το σώμα έχει μια ενέργεια με θεραπευτικές ιδιότητες βαθιά μέσα του. Ο στόχος αυτής της ενεργειακής θεραπείας είναι να ενισχύσει αυτή την έμφυτη ενέργεια για να βοηθήσει στη θεραπεία του μυαλού και του σώματος. Τόσο η αφή και ακραία εστίαση χρησιμοποιούνται από ορισμένες θεραπευτικές τέχνες για να δαμάσουν την ενέργεια του σώματος με σκοπό την θεραπεία.

Πηγή: http://spirit-of-health.com/what-is-reiki-massage/

Leave a Reply