Να είμαστε «παρόντες»

Το να γράφεις δεν είναι απλώς μια ενέργεια για να εκφράσεις μια σκέψη, αλλά για να συλλογιστείς το νόημα κάθε λέξης.

Αυτό στην ουσία στο οποίο μας προτρέπει να κάνουμε o Paulo Coelho, στο βιβλίο του «Η μάγισσα του Πορτομπέλλο», όχι μόνο όταν γράφουμε αλλά σε κάθε λεπτό, κάθε στιγμή της ημέρας. Να είμαστε «παρόντες». Να επιδιώκουμε να εξαντλούμε το ενδιαφέρον μας σε ό,τι κάνουμε. Με λίγα λόγια, να κάνουμε πάντα πράγματα που μας αρέσουν, μας ενδιαφέρουν, να επιδιώκουμε να παίρνουμε πάντα κάτι από αυτά.

Ο Κοέλιο τι μας λέει τελικά;

Μας προτρέπει να αλλάξουμε τη ζωή μας, φτιάχνοντας τη μέρα μας. Στην ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» ο καθηγητής- πρωταγωνιστής της ιστορίας έλεγε στα παιδιά ενός συντηρητικού σχολείου να κάνουν ό,τι τους αρέσει: “Αδράξτε τη μέρα” τους φώναζε. Αυτό λένε και όλοι οι άνθρωποι της αυτογνωσίας.

gfkhgfhkg
Στην ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» ο καθηγητής- πρωταγωνιστής της ιστορίας προέτρεπε τα παιδιά ενός συντηρητικού σχολείου να αδράξουν τη μέρα

Τι σημαίνει όμως να ζεις την κάθε ημέρα;

Σημαίνει το να την κάνεις καλύτερη. Να ζεις τις στιγμές με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείς να τις αναπολείς ευχάριστα το ίδιο βράδυ. Κάθε ημέρα που γεμίζει με μικρές ευχάριστες στιγμές, είναι μια θαυμάσια ημέρα. Μια ημέρα, μπορεί να γίνει μήνας, χρόνος και άρα ένα ωραίο, υγιές παρελθόν.