Όταν η yoga δίνει ανάσες στο crossfit

Το προπονητικό σύστημα του crossFit, που συνδυάζει σωρεία αγωνισμάτων και ασκήσεων, λόγω της έντασής του και της κόπωσης που προκαλεί στους αθλούμενους, χρειάζεται στιγμές… ανάπαυλας.

Τα πιασίματα, το λαχάνιασμα, η κούραση θα μπορούσαν να μειωθούν, αν στο συνολικό πρόγραμμα του crossFit, σύμφωνα με ειδικούς του αθλήματος, εντασσόταν η yoga.

Με πιο στόχο; Στην ουσία για να προσθέσει αυτό που πιθανώς λείπει στο προπονητικό σύστημα, δίνοντας “ανάσες” στον αθλητή σωματικές και ψυχικές, επιτρέποντάς του έτσι να απολαύσει ακόμη περισσότερο τις αλλαγές και την επίδρασή του στο σώμα του.

2
Με τη yoga βελτιώνεται η κινητικότητα του σώματος και οι αρθρώσεις αποκτούν μεγαλύτερο εύρος κινήσεων

Με τη yoga βελτιώνεται η κινητικότητα του σώματος και οι αρθρώσεις αποκτούν μεγαλύτερο εύρος κινήσεων. Με αυτόν τον τρόπο ασκήσεις που πριν δεν μπορούσες να κάνεις με άνεση (κινήσεις φτέρνας, ώμων, ισχύου), τώρα μπορείς να τις κάνεις αν όχι με σχετική άνεση, τουλάχιστον με πιο σωστό τρόπο.

Όμως, η yoga πάνω απ’ όλα σε βοηθά να συγκεντρώνεσαι σε αυτό που κάνεις, ακόμη και στην ενεργοποίηση συγκεκριμένων μυών, κάτι που απαιτείται σε κάποιες ασκήσεις, όπως στις Ολυμπιακές άρσεις και τα άλματα.

3
Η yoga πάνω απ’ όλα σε βοηθά να συγκεντρώνεσαι σε αυτό που κάνεις

Σε βοηθάει στην καλύτερη αναπνοή και στη χρήση του διαφράγματος που είναι απαραίτητη, ώστε να υπάρξει συντονισμός της με τις κινήσεις του σώματος και ασφαλώς ρυθμός. Παράλληλα, η καλή αναπνοή σου δίνει δύναμη και αντοχή.

Ακόμη, στο crossFit υπάρχουν στάσεις, όπως το δέντρο ή ο τρίτος πολεμιστής, που απαιτούν την καλή σου ισορροπία, την οποία μπορείς να επιτύχεις καλύτερα με την άσκησή σου στη yoga.

Τέλος, εν μέσω έντασης και κούρασης σου επιτρέπει να χαλαρώσεις και να νιώσεις τη χαρά της “δημιουργίας”, εκτός του γεγονότος πως σου μαθαίνει τη συλλογικότητα: να συνεργάζεσαι και να παίρνεις υπόψη σου την παρουσία του άλλου.

HOLISTIC FITNESS TEAM