Φυσικοπαθητική: Το αδυνάτισμα ως αφορμή…

Το αδυνάτισμα δεν είναι πάντα μόνο ζήτημα θερμίδων κι αυτό το έχει “συνειδητοποιήσει” με απόλυτη σαφήνεια η Φυσικοπαθητική επιστήμη.

Ο έλεγχος του βάρους στη Φυσικοπαθητική Θεραπευτική εξαρτάται από την ύπαρξη των θρεπτικών συστατικών που περιέχει η τροφή και την ικανότητα αποτοξίνωσης του οργανισμού. Παίρνει υπόψη της την ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου, ενδιαφέρεται για ένα ασφαλές και μόνιμο αδυνάτισμα, αλλά ταυτόχρονα νοιάζεται για την υγεία του και για την πρόληψη σωρείας  παθήσεων.

fysikopathitiki2
Ότι για άλλους μοιάζει “ρουτίνα”, για τη Φυσικοπαθητική αποτελεί μια καλή αφορμή ώστε να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ενέργεια και ευεξία

 

΄Αρα, ότι για άλλους μοιάζει “ρουτίνα”, για τη Φυσικοπαθητική αποτελεί μια καλή αφορμή ώστε να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ενέργεια και ευεξία, να αντιμετωπίσει το στρες, τη μάστιγα της εποχής μας και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Με λίγα λόγια, δεν βλέπει το αδυνάτισμα σαν μια αυτόνομη διαδικασία που δεν επηρεάζεται από άλλους παράγοντες ή δεν επηρεάζει και άλλες λειτουργίες.

Στα μέσα που χρησιμοποιεί η Φυσικοπαθητική Θεραπευτική, προκειμένου να επιτύχει το αδυνάτισμα ενός ανθρώπου, είναι και η “επιστράτευση” των βοτάνων που διευκολύνουν την ομοιοστασία του οργανισμού και την αυτοθεραπεία του και ταυτόχρονα το αποτοξινώνουν. Τα βότανα διευκολύνουν το κάψιμο περισσότερων θερμίδων, κάποια δρουν διουρητικά, ενώ άλλα καθαρτικά. Υπάρχουν όμως και βότανα που “κόβουν” την όρεξη (πράσινο τσάι, τσουκνίδα, πικραλίδα)…

SOFIA AMOUNTZIA-HOLISTIC FITNESS TEAM