Το Personal Training είναι προσωπική σας υπόθεση

Η εκγύμναση είναι άσκηση αλλά δεν αρκεί η απόφαση κάποιου για να την υλοποιήσει. Τις περισσότερες φορές, τον πρώτο ενθουσιασμό τον διαδέχεται η κόπωση, κυρίως όμως η… βαρεμάρα.  

Τα περισσότερα προγράμματα που εκπονούνται στο γυμναστήριο και αφορούν κυρίως στην κλασσική παραδοσιακή γυμναστκή με όργανα και βάρη, μπορεί να λειτουργήσουν ανασταλτικά για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν κάποιο πρόγραμμα άσκησης. Γιατί; Ασφαλώς επειδή δεν είναι προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του γυμναζόμενου. Πολλά από αυτά είναι μονότονα, η συνδρομή κοστίζει αρκετά, ενώ το κίνητρο και η ανάλογη προσοχή από τον αρμόδιο γυμναστή εκλείπουν.

Τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα personal training κερδίζει συνεχώς έδαφος δημιουργώντας ένα είδος μόδας, για κάποιους μάλιστα -σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης- αποτελεί και must που υπακούει στην εικόνα του ανέμελου ή τέλος πάντων εκείνου που δεν έχει πληγεί από την ανέχεια και τη στασιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

8e5981_chest_muscles_banner.jpg_960x400_c_
Τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα personal training κερδίζει συνεχώς έδαφος δημιουργώντας ένα είδος μόδας

Βέβαια, το personal training μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισε να αποκτά καινούριους οπαδούς, παρόλο που ξεκίνησε στην Αμερική πολλά χρόνια πριν.

Εξειδικευμένο πρόγραμμα άσκησης και άθλησης

Τα θετικά τού personal training είναι, όπως λέει και ο τίτλος του, πως προσαρμόζεται στα «θέλω» και τους στόχους του πολίτη, χωρίς να είναι ανιαρό και μονότονο. Ουσιαστικά αποτελεί την παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης προπόνησης από επαγγελματία γυμναστή, ο οποίος, με βάση τις ανάγκες και το επίπεδο φυσικής κατάστασης του ασκούμενου, σχεδιάζει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα άσκησης και άθλησης.

personal_590_b
To personal training προσαρμόζεται στα «θέλω» και τους στόχους του πολίτη, χωρίς να είναι μονότονο

Ο personal trainer, ο οποίος είναι πάντα ενημερωμένος και καταρτισμένος σχετικά με όλες τις νέες μορφές άσκησης, τα θέματα διατροφής και υγείας, μπορεί να “ξεκλειδώσει” τον μεταβολισμό του ασκούμενου και να τον παροτρύνει να πιστέψει στις δυνατότητες του σώματός του.

Οι ασκούμενοι κάθε ηλικίας και φύλου μπορούν, σταδιακά, να απολαύσουν όλα τα οφέλη της εξειδικευμένης εκγύμνασης.

abs-man-woman
Ο personal train ing με βάση τις ανάγκες και το επίπεδο φυσικής κατάστασης του ασκούμενου, σχεδιάζει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα άσκησης και άθλησης

Η καθιστική ζωή στο γραφείο, το άγχος, η κακή διατροφή και η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, που ευθύνονται για την παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά προβλήματα και τις μυϊκές δυσλειτουργίες, είναι προβλήματα που απαιτούν συντονισμένη προσπάθεια, γνώση και θέληση. Πάνω απ’ όλα όμως, προϋποθέτουν -για να λυθούν- τον κατάλληλο δάσκαλο personal training. Εκείνος είναι που μπορεί να “προσγειώσει” τον γυμναζόμενο, αν οι ευσεβείς του πόθοι ξεπερνούν τις δυνατότητές του, ή να τον απογειώσει ποντάροντας στην καλή ψυχολογία, τη μεθοδικότητα και επιμονή αλλά και στο κατάλληλο κράμα ασκήσεων.

Ο personal training είναι που θα υλοποιήσει, με τη δική σας αποφασιστικότητα, το όνειρό σας για ένα όμορφο σώμα, είναι εκείνος που θα σας δώσει όλα τα εχέγγυα για να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία.

Η φιλοσοφία του personal training

Στη φιλοσοφία του personal training είναι όχι μόνο να γεννήσει όμορφα και υγιή σώματα, αλλά και να μεταφέρει στους ασκούμενους την αντίληψη πως ο ανθρώπινος οργανισμός είναι σώμα και ψυχή και χρειάζεται διαρκή φροντίδα. Όχι με κόπο αλλά με χαρά, τη χαρά της ζωής που μπορεί να αποκτήσει άλλο χρώμα.

Στη φιλοσοφία του personal trainer είναι να καταλάβει ο μαθητής ποια πρέπει να είναι η διατροφή του, πώς να γυμνάζεται μόνος του, πώς να βιώνει την καθημερινότητά του. Να αγαπήσει το σώμα του μέσα από τον θαυμαστό κόσμο τής άσκησης.

abs-diet-shape-orig
Το κόστος του personal training είναι μικρό σε σχέση με τα αποτελέσματα στο σώμα και τη θετική επίδραση της άσκησης στην ποιότητα ζωής

Να αλλάξει με λίγα λόγια την αντίληψή του για τη ζωή και το νοοτροπία του έχοντας ως μόνιμο στήριγμα, κοντά του όταν τον χρειάζεται, τον προσωπικό του γυμναστή!

Με έξυπνες και αποτελεσματικές ασκήσεις θα καταφέρετε να χάσετε βάρος και να διορθώσετε τις αναλογίες σας γρήγορα, αποτελεσματικά και μάλιστα χωρίς -τις περισσότερες φορές- να χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι σας.

Το κόστος του προγράμματος είναι μικρό, αν αναλογιστείτε τα άρτια αποτελέσματα και τη θετική επίδραση της άσκησης στην ποιότητα ζωής σας.

Η δική σας θέληση και επιμονή, σε συνδυασμό με τη σωστή τεχνική που θα σας διδάξει ο προσωπικός σας προπονητής, αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας ενός προγράμματος personal training.

 

Holistic Fitness Team