Θέλει… καθαρό μυαλό για να αντιμετωπίσεις την αϋπνία

Το τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι φίλοι παραπονιούνται πως δεν μπορούν να κοιμηθούν καλά. Λίγο η καθημερινή πίεση, λίγο το άγχος, λίγο τα προσωπικά προβλήματα, ο καθένας για τα δικά του θέματα όχι μόνο δεν απολαμβάνει ένα ξέγνοιαστο ύπνο, αλλά τον μετατρέπει σε έναν μικρό εφιάλτη. Τα αποτελέσματα άκρως αναμενόμενα… Κακοδιαθεσία, σωματική και ψυχολογική κούραση, έλλειψη καθαρού μυαλού, επιπλέον άγχος…

Συζητώντας αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως αρκετοί καταφεύγουν με σχετική ευκολία, και μέσα στον πανικό τους, στην «εύκολη λύση» των ηρεμιστικών φαρμάκων, αγνοώντας τις παρενέργειες και τις βλαβερές συνέπειες που μπορούν να προκαλέσουν στον οργανισμό τους.

Καταθλιπτικά συμπτώματα, επιθετική συμπεριφορά, μυϊκή αδυναμία, παχυσαρκία, μείωση του ανοσοποιητικού συστήματος, ταχυκαρδίες και ζαλάδες είναι μόνο λίγα από τα συμπτώματα, σε περίπτωση κατάχρησης ηρεμιστικών φαρμάκων και μάλιστα χωρίς τη συμβολή γιατρού.

insomnia
Η αϋπνία προκαλέι κακοδιαθεσία, σωματική και ψυχολογική κούραση, έλλειψη καθαρού μυαλού, επιπλέον άγχος

Ένας από τους φίλους επέμενε με βεβαιότητα πως «μια δύο φορές δεν έγινε και τίποτα», αγνοώντας όμως πως τα χάπια αυτά είναι εξαιρετικά εθιστικά, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην μπορεί να λειτουργήσει, μετά από ένα διάστημα υπερχρήσης, χωρίς αυτά.

Αυτό που τους είπαμε, ήταν πως τελικά για όλα τα προβλήματα η φύση έχει προβλέψει. Στην προσπάθειά μας να βρούμε μια πιο «light», υγιεινή πάντα, λύση στο πρόβλημα της διαταραχής του ύπνου, επικοινωνήσαμε με μια συνεργάτιδα του Holistic Fitness Club, που διατηρεί κατάστημα βιολογικών προϊόντων. Εκείνη αφού μας ενημέρωσε για τις ιδιότητες διαφόρων βοτάνων που μπορούν να δώσουν λύση στο θέμα, μας επέστησε την προσοχή στην ξακουστή βαλεριάνα.

thumbnail
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της βαλεριάνας είναι πως δεν προκαλεί παρενέργειες

Ένα πανάρχαιο βότανο που χρησιμοποιούταν κυρίως στην Ασία και την Ευρώπη ως ηρεμιστικό. Η δράση της οφείλεται στην αύξηση που προκαλεί στον νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου Γ-αμινοβουτυρικό οξύ. Περίπου 250 – 500mg καθημερινά, πριν τον ύπνο, είναι αρκετά για σας χαλαρώσουν, ώστε να απολαύσετε ένα ήρεμο και γαλήνιο ύπνο.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της βαλεριάνας είναι πως δεν προκαλεί παρενέργειες. Σε σπάνιες περιπτώσεις ωστόσο η κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτωνμπορεί να προκαλέσει ναυτία, πονοκέφαλο ή ταχυκαρδία.

HOLISTIC FITNESS TEAM