Συμβουλές για να αδυνατίσετε χωρίς… κόπο

Αν ονειρεύονται οι άνθρωποι με περιττά κιλά, είναι βέβαιο πως στο όνειρό τους θα βλέπουν τους ίδιους να αδυνατίζουν χωρίς… κόπο: να χάνουν απανωτά κιλά χωρίς δίαιτα. Κάτι που κάποιοι θα θεωρήσουν μάλλον ουτοπικό… Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, έχει διαπιστωθεί πως κι αυτό το φαινομενικά απίθανο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, άρα και το όνειρο πράξη. Αρκεί, βέβαια, να εφαρμοστούν ορισμένοι κανόνες που βασίζονται σε μερικές απλές συμβουλές.

Έρχονται γιορτές και τα περιττά κιλά είναι ένα βάρος, που δεν θα θέλαμε να φέρουμε μαζί μας. Πώς μπορούμε λοιπόν να αδυνατίσουμε, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε κάποια απάνθρωπη δίαιτα;

Έξι μικρές συμβουλές

Κάντε μικρά και τακτικά γεύματα και μην τα παραλείπετε

Κι όμως! Η δρ. Ντόϋλ, καθηγήτρια Διαιτητικής στο Queen Margaret University College, στο Εδιμβούργο, έχει αναφέρει πως η διατήρηση σταθερών των επιπέδων σακχάρου στο αίμα έχει ζωτική σημασία, αν θέλετε να αποφύγετε τις κρίσεις πείνας που σας οδηγούν στο τσιμπολόγημα και την πολυφαγία.

Περπατήστε περισσότερο

To περπάτημα είναι και αυτό μια μορφή αερόβιας άσκησης. Εκτός από τη βοήθεια που θα σας προσφέρει στο αδυνάτισμα, μπορεί να αποδειχτεί οφέλιμο και στην υγεία, όπως στην καλή καρδιακή λειτουργία, την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος κ.λπ.

index
Κάθε φορά που νιώθετε την ανάγκη να τσιμπολογήσετε, πιείτε ένα ποτηράκι νερό. Αν και φυσικά δεν θα σας χορτάσει, σίγουρα θα κοροϊδέψει την πείνα σας…

Φυτικές ίνες

Βάλτε στη διατροφή σας περισσότερες φυτικές ίνες, καθώς έχουν την ιδιότητα να σας ικανοποιήσουν την πείνα χωρίς καμία τύψη, καθώς δεν περιέχουν καθόλου θερμίδες. Θα σας βοηθήσουν επίσης να ελαττώσετε ή και να κόψετε τα περιττά παχυντικά σνακ.

Προσοχή στα ψώνια

Και μόνο με την ιδέα πως το ψυγείο σας είναι γεμάτο με διάφορα «απαγορευμένα», σίγουρα θα μπείτε στον πειρασμό. Την επόμενη φορά που θα πάτε στο σούπερ μάρκετ σκεφτείτε… Αντικαταστήστε έξυπνα τις παχυντικές τροφές με αντίστοιχες λιγότερων λιπαρών, όπως πχ. γαλοπούλα αντί για κόκκινο κρέας ή γάλα 0% λιπαρών αντί για πλήρες.

Γυμναστείτε έξυπνα

Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε κάποια οργανωμένη μορφή άσκησης, το πάρκο της γειτονιάς σας είναι πάντα εκεί και σας περιμένει για λίγους «γύρους». Αν πάλι δεν το θελήσετε, δώστε έμφαση στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού σας και κάντε τες, όσο σας επιτρέπεται, ώστε να εμπεριέχουν περισσότερη κίνηση.

Να πίνετε πολύ νερό

Κάθε φορά που νιώθετε την ανάγκη να τσιμπολογήσετε, πιείτε ένα ποτηράκι νερό. Αν και φυσικά δεν θα σας χορτάσει, σίγουρα θα κοροϊδέψει την πείνα σας…

HOLISTIC FITNESS ΤΕΑΜ