Προετοιμάσου έξυπνα για τις γιορτές

Τα Χριστούγεννα, την παραμονή της πρωτοχρονιάς οι συναντήσεις με γνωστούς, συγγενείς και φίλους αποτελούν και μια ωραία αφορμή, για να δείξουμε τι πετύχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Τι όμορφο που θα ήταν αν ακούγαμε ένα “μπράβο” για την προσπάθειά μας να κάνουμε τη ζωή μας πιο “εύγεστη”! Να τη γεμίσουμε με πολλές ωραίες, μικρές ή μεγάλεις κινήσεις που θα την τροφοδοτούν με υγεία, ευεξία, χαρά. Να δείξουμε πως, επιτέλους, καταλάβαμε πως το καλό σώμα είναι απόρροια μιας άλλης νοοτροπίας, ενός άλλου τρόπου ζωής στον οποίο η άσκηση, η γυμναστική, η καλή διατροφή αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια.

2
Τι όμορφο που θα ήταν, τις γορτινές ημέρες, αν ακούγαμε ένα “μπράβο” για την προσπάθειά μας να κάνουμε τη ζωή μας πιο “εύγεστη”!

Συμβουλές για ένα καλό σώμα       

  • Για να μην γεμίζετε τον οργανισμό σας με περιττές θερμίδες, φροντίστε όταν νιώθετε πως πεινάτε να… πίνετε νερό. Πολλές φορές ο εγκέφαλος, αν και στην πραγματικότητα διψάμε, δίνει εντολή πως πεινάμε. Έτσι, τρώμε άσκοπα και φουσκώνουμε χωρίς λόγο. Το να πίνουμε πολλά υγρά, σημαίνει να αποζητούμε το τσάι, το χαμομήλι, τη λουίζα και να αποφεύγουμε τον πολύ καφέ και το αλκοόλ που αφυδατώνουν τον οργανισμό! Σημαίνει όμως και να πίνουμε φυσικούς χυμούς ή να τρώμε δύο φρούτα που παράλληλα θα μας χορτάσουν.
  • Τρώτε πρωινό πριν τον καφέ. Γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, φρυγανιές, αυγό, τοστ!
  • Να τρώτε νωρίς το βράδυ, ό,τι τρώμε όλη μέρα θα πρέπει να μειώνεται όσο περνούν οι ώρες και νυχτώνει, ώστε όταν τελικά πηγαίνετε για ύπνο, να είστε χαλαροί και να έχετε χωνέψει.
  • Τρώτε, όπως έχουμε ξαναπεί, αρκετές φορές την ημέρα. Πολλά και μικρά γεύματα μεταξύ 3 και 4 ωρών (καλός μεταβολισμός και καύσεις). Και μην ξεχνάτε πως πλήρες γεύμα είναι και μια σαλάτα.
  • Να τρώτε κρέας σταθερά χωρίς υπερβολές. Βάλτε στο διαιτολόγιό σας μια φορά την εβδομάδα το κρέας, μια το κοτόπουλο και μία το ψάρι. Τις άλλες άστε τα για τα υπόλοιπα που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας.
  • Τέλος, όλα καλά με την προσεγμένη, περιεκτική διατροφή, όμως χωρίς άσκηση είναι δώρον άδωρον… Το σώμα πρέπει να κινείται, να καίει θερμίδες, να γυμνάζει τους μύες. Βάζοντας στο πρόγραμμά σας λίγο περπάτημα ή ελαφρύ τρέξιμο, ασκήσεις για κοιλιακούς, λίγα βαράκια ή πιο έντονη γυμναστική αν είναι διαφορετικές οι ανάγκες και οι πόθοι σας, θα αλλάξετε… τα πάντα. Τη σιλουέτα σας, την επιδερμίδα σας…

Ένα ωραίο, λαμπερό, σφιχτό σώμα κάτω από ένα καλαίσθητο, “αεράτο” ντύσιμο είναι το ωραιότερο γιορτινό δώρο στον εαυτό σου.

HOLISTIC FITNESS TEAM