Ποια είναι η καλή ώρα για σεξ;

Είναι απίστευτο αλλά ερευνητές από την Οξφόρδη υποστηρίζουν πως υπάρχει για όλες τις ηλικίες η ιδανική ώρα για σεξ.Με λίγα λόγια, λένε πως δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες για χάδια και φιλιά.

Τι κι αν όλοι θεωρούν πως το σεξ δεν προγραμματίζεται, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Telegraph» που επικαλείται σχετική μελέτη, το κάθε ανθρώπινο σώμα θέλει… την ώρα του.

Με βάση τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα από το φως της ημέρας, υπάρχουν ιδανικές στιγμές για σεξ ανάλογα και με την ηλικία των εραστών. Το βιολογικό ρολόι του ανθρώπου είναι αυτό που καθορίζει την κατάλληλη ώρα για ερωτικές επαφές.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Πόλε Κέλει, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η λίμπιντος στους νέους φτάνει στο πιο ψηλό της σημείο το μεσημέρι, έστω κι αν θεωρείται πως το σφρίγος και η διάθεση για σεξ στη νεαρή ηλικία, της επιτρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη.

Ιδανική, λοιπόν, ώρα για τους 20ρηδες είναι οι τρεις το μεσημέρι. Είναι η ώρα κατά την οποία η ορμόνη της αφύπνισης έχει πάρει τα πάνω της, σε σχέση τη μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου.

Από την άλλη πλευρά, το πρωινό αποτελεί ιδανικό “σκηνικό” για σεξ στην ηλικία των 30 ετών και μάλιστα στις 8.20 (!) το πρωί. Είναι η ώρα που η τεστοστερόνη τους απογειώνεται και τους οπλίζει με περισσό σεξουαλικό πάθος. Είναι αυτή που στις γυναίκες ενεργοποιεί την περιοχή του υποθάλαμου,  περιοχή του εγκεφάλου που ρυθμίζει πολλές λειτουργίες, από την ανάπτυξη μέχρι τον μεταβολισμό και την αναπαραγωγή.

2
Το πρωινό αποτελεί ιδανικό “σκηνικό” για σεξ στην ηλικία των 30 ετών και μάλιστα στις 8.20 (!) το πρωί

Υπάρχει όμως και η νύχτα που ξυπνάει τις αισθήσεις και αφήνει την αίσθηση του απαγορευμένου, του κρυφού. Αυτή ανήκει στους 40ρηδες και μάλιστα ως ιδανική ώρα αναφέρεται στη συγκεκριμένη έρευνα η 10.20. Είναι η ώρα που γι’ αυτούς το σώμα αποδίδει καλύτερα στα ερωτικά χάδια, μιας και η ορμόνη της ωκυτοκίνης, που απελευθερώνεται από έναν οργασμό, εξασφαλίζει έναν καλό ύπνο τα μεσάνυχτα, τότε που κοιμούνται συνήθως οι περισσότεροι 40ρηδες.

3
Ως ιδανική ώρα για τους 40ρηδες αναφέρεται η 10.20

Η καλύτερη ώρα για χάδια και φιλιά για τους 50ρηδες είναι στις 10 το βράδυ, κυρίως λόγω του ότι δεν έχουν άλλες τις στιγμές της ημέρας τον χρόνο.

4
Η καλύτερη ώρα για χάδια και φιλιά για τους 50ρηδες είναι στις 10 το βράδυ

Για τους 60ρηδες και 70ρηδες όμως, 8 η ώρα το βράδυ θεωρείται ως ιδανική ώρα για σεξ, και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, καλό θα είναι να παρεμβάλλεται ένα χρονικό διάστημα μεταξύ του δείπνου και του ύπνου. Κι αυτό γιατί, μετά από έναν οργασμό, απελευθερώνεται η ωκυτοκίνη, η ορμόνη που ξεσηκώνει τον οργανισμό και που βοηθά στη χαλάρωση του σώματος πριν τον ύπνο.

HOLISTIC FITNESS TEAM