Ο παιδίατρος και… τα μάτια σας

Μια από τις μεγαλύτερες αγωνίες των γονιών είναι πώς θα βρουν τον κατάλληλο παιδίατρο για το παιδί τους, καθώς η υγεία του είναι ό,τι πολυτιμότερο για τη ζωή τους. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η επιλογή του δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται βιαστικά και επιπολαία.

Το holistic fitness σας επισημαίνει μερικά πολύ απλά πράγματα που πρέπει να προσέξετε, ώστε τελικά η επιλογή σας να αποδειχθεί η καλύτερη.

Πρώτα απ’ όλα, ο παιδίατρος που θα διαλέξετε θα πρέπει να είναι ικανός. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε από την εμπειρία άλλων γονιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να πάρετε τηλέφωνο γνωστούς και φίλους και να τους ρωτήσετε ποιον παιδίατρο έχουν και γιατί τον προτιμούν.

doctor-girl-mom-mf
Η σχέση μεταξύ παιδιού και παιδιάτρου είναι πολύ ιδιαίτερη

Επειδή μιλάμε για μικρά παιδιά που αρρωσταίνουν λίγο πολύ εύκολα, θα ήταν καλό το ιατρείο του παιδίατρου να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι σας. Είτε για να μπορείτε να το πάτε εύκολα και γρήγορα, είτε για να έχετε τη δυνατότητα, αν χρειαστεί, να σας επισκεφτεί ο ίδιος στην οικεία σας.

Θα είναι πολύ σημαντικό, στην πρώτη συνάντησή σας, να είναι παρόν και το παιδί σας, εφόσον φυσικά είναι σε ηλικία που να μπορεί να αντιλαμβάνεται. Η σχέση μεταξύ παιδιού και παιδιάτρου είναι πολύ ιδιαίτερη.

Ένας καλός παιδίατρος θα πρέπει να κάνει το παιδί σας να αισθάνεται άνετα και ασφαλές μαζί του.
Αν το παιδί σας έχει κάποιες ιδιαίτερες ανάγκες, κάποιο ιδιαίτερο ιατρικό πρόβημα, όπως για παράδειγμα διαβήτη, θα πρέπει να επιλέξετε και τον αντίστοιχο εξειδικευμένο ιατρό.

Τέλος, ο παιδίατρό σας είναι πολύ σημαντικό να έχει την ίδια νοοτροπία με εσάς. Στην πρώτη επίσκεψη-συνέντευξη, λοιπόν, κάντε του και τις αντίστοιχες ερωτήσεις, για να διαπιστώσετε αν ανταποκρίνεται στα θέλω σας.

HOLISTIC FITNESS TEAM