Οπλιστείτε με αισιοδοξία τη νέα χρονιά…

To 2015 σε λίγες ώρες θα αποτελεί παρελθόν. Μια δύσκολη χρονιά με πολύ άγχος, στρες, προβληματισμό και απαισιοδοξία. Ωστόσο, όπως έλεγαν και οι παλιοί, όταν ένας κύκλος κλείνει, ένας νέος ανοίγει και ίσως η νέα χρονιά να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ανασυγκροτηθούμε, να χαλαρώσουμε και πάνω από όλα να αρχίσουμε και πάλι να αισιοδοξούμε.

Λένε πως οι άνθρωποι ή είναι ή δεν είναι αισιόδοξοι. Κι όμως! Σύμφωνα με όλους τους δασκάλους της αυτογνωσίας, τον Τσόπρα, τον Όσσο, τον Ντάιερ αλλά και σπουδαίους ψυχολόγους, η αισιοδοξία, η χαρά της ζωής μπορεί να καλλιεργηθεί με εσωτερική δουλειά, καθώς είναι καθαρά θέμα θέλησης.

Πώς μπορούμε να αποβάλλουμε το στρες και να βάλουμε μερικές νότες αισιοδοξίας στην καθημερινότητά μας;

Ιδού μερικοί τρόποι που μπορούν να συμβάλλουν ώστε να δούμε την καλή όψη της ζωής.

Κάντε θετικές σκέψεις

Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο στη ζωή από τους ανθρώπους με θετική σκέψη. Αν με το παραμικρό μιζεριάζουμε και απαισιοδοξούμε, τότε είναι σίγουρο πως τίποτα δεν θα μας πάει καλά.

Να είστε ευγνώμων γι’ αυτά που έχετε

Προτιμήστε να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο παρά μισοάδειο. Επειδή παντού γύρω μας υπάρχουν και πολύ χειρότερα, ας μην είμαστε αχάριστοι για τα όμορφα πράγματα που μας έχει χαρίσει η ζωή.

150922115819_1_540x360
Προτιμήστε να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο παρά μισοάδειο

Αλλάξτε συνήθειες

Όσο περίεργο κι αν ακούγετε, η κακή διατροφή, το αλκοόλ και το κάπνισμα αποτελούν τους καλύτερους συμμάχους της απαισιοδοξίας. Αντικαταστήστε αυτές τις κακές συνήθεις με φυσικές μεθόδους και θα δείτε τεράστια αλλαγή τόσο στον τρόπο σκέψη σας όσο και στη διάθεσή σας.

Οργανωθείτε

Αν είστε άνθρωπος ανοργάνωτος και χωρίς πρόγραμμα το πιθανότερο είναι τις περισσότερες φορές να πελαγώνετε, να τα θαλασσώνετε και στο τέλος να απαισιοδοξείτε. Βάλτε λίγη τάξη στη ζωή σας, οργανώστε καλύτερα τα βασικά πράγματα που σας απασχολούν και θα δείτε με τον καιρό πως όλα θα γίνουν καλύτερα.

HOLISTIC FITNESS ΤΕΑΜ