ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ (A’ μέρος)

Η Σοφία Αμούντζια, είναι η πρώτη που εισήγαγε το αυθεντικό Holistic Fitness Lifestyle στην Ελλάδα το 2008, υιοθετώντας το σαν τρόπο ζωής. Είναι Personal Coach διακεκριμένων προσωπικοτήτων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος, με διακρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρακάτω προτείνει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα για πριν ή και μετά το πάσχα, προκειμένου να θωρακίσεις τον οργανισμό σου, να αποκτήσεις υγιή όψη και ενέργεια, να λάμψεις και να αποβάλεις τις τοξίνες. Σκέψου ότι τα γιορτινά τραπέζια λειτουργούν σαν χειροβομβίδες για τον οργανισμό. Εντυπωσιακή η ανάφλεξη, αλλά το αποτέλεσμα;

Τι προτείνει η Σοφία…
Άσκηση
Φόρα τα αγαπημένα σου σνίκερς και ετοιμάσου για μια αξέχαστη ανοιξιάτικη εμπειρία 50 ή 60 λεπτών!Σιγουρέψου ότι έχεις παρέα τις αγαπημένες σου μουσικές. Χρησιμοποίησε ωστόσο το ένα ακουστικό, η επαφή με το περιβάλλον όταν ασκούμαστε είναι απαραίτητη. Όρισε στο χάρτη μια διαδρομή χωρίς πολλά φανάρια. Περπάτα γρήγορα ή τρέξε χαλαρά. Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Η ακτογραμμή των νοτίων. Οι καταπράσινοι δρόμοι της Φιλοθέης και του Ψυχικού. Η αφοπλιστική θέα στους περιφερειακούς δρόμους του Λυκαβηττού και του Φιλοπάππου. Ακόμα και ο διάδρομος του σπιτιού σου, στο τέλος μια πολύ φορτωμένης ημέρας. Στόχος σου είναι η εφίδρωση και το καθάρισμα του οργανισμού.

Δοκίμασες ποτέ να κάνεις Tae Bo για αρχάριους, με tutorials από το διαδίκτυο και Qi gong? Η μέθοδος γυμναστικής δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεται ώστε να σε κάνει να βαριέσαι, αρκεί να είναι αερόβια και μεσαίας έντασης, τέτοιας δηλαδή που να μπορείς να μιλάς κατά τη διάρκεια. Πέρνα από το κοντινότερο κατάστημα της Coco–Mat και με την ταυτότητά σου μόνο, δανείσου ένα από τα υπέροχα ξύλινα ποδήλατα, εντελώς δωρεάν. Μόνος ή με παρέα, η ποδηλατάδα και στο άκουσμά της ακόμα μυρίζει περιπέτεια. Ακόμα και το στατικό ποδήλατο, με τις κατάλληλες μουσικές μπορεί να σε κάνει να ταξιδέψεις.Κάνε σχοινάκι στην αυλή του σπτιού σου παρέα με φίλους και κράτησε χρόνο ποιος θα κάνει περισσότερες αναπηδήσεις!
Άρχισε τένις σε κοντινό σου γήπεδο και βάλε τον προπονητή σου να σε τρέχει!
Μπορείς να βγάλεις απο το πατάρι σου ακόμα και τις ρακέτες που παιζεις το καλοκαίρι στην παραλία και να αρχίσεις με φίλο ή φίλη σου να παίζεις.
Αν σου είναι βουνό να αρχίσεις γυμναστήριο,πάρε τα σαββατοκύριακα τα βουνά με την παρέα σου…Δεν φαντάζεσαι ποσο ενέργεια θα πάρεις εκτός απο τις θερμίδες που θα αφήσεις εκεί, χωρίς να το καταλάβεις.Όμως να θυμάσαι πάντα οτι η φύση ανοίγει την όρεξη και καλό είναι να προσέξεις τι θα καταναλώσεις μετά!

Διατροφή
Απέφυγε συστηματικά τα γαλακτοκομικά, τις επεξεργασμένες τροφές, το κόκκινο κρέας, την πολλή καφεΐνη, το αλκοόλ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα ζυμαρικά και τα τρόφιμα που περιέχουν άμυλο γενικότερα. Κατανάλωσε περισσότερα αμύγδαλα και ωμούς καρπούς. Για αυτές τις ημέρες μπορείς να τραφείς με περισσότερα φρέσκα προϊόντα, όπως φρούτα εποχής ή λαχανικά. Πιές τσάι του βουνού χωρίς καφεΐνη (έως και 3 φλiτζάνια ημερησίως) καθώς και 8 ποτήρια μεταλλικό εμφιαλωμένο νερό, που θα καθαρίσει το σύστημά σου από τοξίνες. Σε επόμενο άρθρο θα δούμε πως ακριβώς πρέπει να τρεφόμαστε σύμφωνα με την τεχνική που η Σοφία ονομάζει «Ολιστική Φυσιορρύθμιση για υγεία, λάμψη και ενέργεια».

Tips
• Επισκέψου ένα όμορφο Spa για ολιστικό μασάζ και σάουνα ή κάλεσε έναν ειδικό στον χώρο σου.
• Κοιμήσου επαρκώς! Γνώριζες ότι η χρονική επάρκεια στον ύπνο είναι καθοριστικός παράγοντας στην καύση λίπους;
• Προσπάθησε να μειώσεις το στρες και την συναναστροφή σου με «αρνητικά» άτομα (μάθε πως ακριβώς στα σεμινάρια που οργανώνουμε).
• Κάνε απολέπιση και φυσικό πίλινγκ με αγνά υλικά.
• Απόλαυσε ένα ζεστό μπάνιο με το αφρόλουτρο λεβάντα, που καθαρίζει μαζί με το σώμα και την αρνητική ενέργεια.
• Απόφυγε το σερφάρισμα στο ίντερνετ και την τηλεόραση.
• Κάνε οραματισμό σαν μικρό παιδί!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Holistic Fitness Club λινκ στο:
(http://www.holisticfitness.gr/contact/%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD/)