Ολιστική προσέγγιση σε αθλητές υψηλού επιπέδου

Μια πρωτότυπη όσο και ουσιαστική επιστημονική ημερίδα, που διοργάνωσε η Αθλητική Ομοσπονδία Taekwon-Do Ελλάδος, την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τη συμμετοχή (μικρών και μεγάλων) να είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Με παρόντες αθλητές-τριες, προπονητές-τριες, διαιτητές-τριες και φίλους του αθλήματος η Σοφία Αμούντζια συμμετείχε ως εισηγήτρια, φέροντας ακόμη πιο κοντά το Holistic Fitness στον υψηλών απαιτήσεων αθλητισμό και στους αθλητές υψηλού επιπέδου και διακρίσεων.

ημεριδα

Οι εισηγήσεις βασιζόμενες σε εξειδικευμένες έρευνες αλλά και στην πολύτιμη πρακτική εμπειρία, άγγιξαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως αυτό που ανέπτυξε η holistic personal trainer Σοφία Αμούντζια, «Το σπάσιμο του φράγματος της αθλητικής καθημερινότητας με προπονητικά ερεθίσματα. Νέοι τρόποι προσέλκυσης και παρακίνησης των αθλητών-τριών».

Οι υπόλοιπες εισηγήσεις της επιστημονικής ημερίδας συμπεριελάμβαναν την εξής θεματολογία:  

  • «Το ρωσικό μοντέλο λειτουργίας της εθνικής ομάδας και η σύγκρισή του με το ελληνικό. Οι γενικές προπονητικές αρχές και οι μέθοδοι για την προετοιμασία αθλητών-τριών»
  • «Το τέλος της αθλητικής δραστηριότητας. Νέα αρχή η αποκοπή από τον αθλητισμό. Κίνητρα και προϋποθέσεις για παραμονή στο χώρο», «Ειδική τακτική και διαχείριση αποτελέσματος σε σενάρια».

Κάθε παραπάνω βήμα που βασίζεται στην έρευνα και με επιστημονικά κριτήρια απαντά στα όποια προβλήματα γεννά ο πρωταθλητισμός, διευκολύνει την ανάπτυξη ενός υψηλού επιπέδου αθλητισμού και φέρνει την Ελλάδα στην υψηλότερα σκαλιά διακρίσεων στην Ευρώπη και τον κόσμο.