Οι Σαββατοκύριακες εξορμήσεις σκοτώνουν το άγχος…

Για να αντεπεξέλθουμε σωστά στις απαιτήσεις  της σύγχρονης κοινωνίας, θα πρέπει να κάνουμε τακτικά διαλείμματα από τη σκληρή πραγματικότητα, να ξεκουράσουμε το μυαλό μας και να αφιερωθούμε στον εαυτό μας και στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τι καλύτερο λοιπόν από μικρές αποδράσεις σε κοντινές τοποθεσίες τις ημέρες του Σαββατοκύριακου;

Η αλλαγή παραστάσεων, ο καθαρός αέρας, οι δραστηριότητες που θα επιλέξετε, θα γίνουν ασπίδα κατά του άγχους και θα σας βοηθήσουν να αναζωογονηθείτε σωματικά και πνευματικά.

familieferie
Μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο είναι η καλύτερη ευκαιρία να έρθετε κοντά με την οικογένειά σας

Η απομάκρυνση των ανθρώπων από τη φύση είναι υπεύθυνη για διάφορες ψυχολογικές διαταραχές με κορυφαία την κατάθλιψη.

Σύμφωνα με κορυφαίους ειδικούς, οι συχνές αποδράσεις εκτός Τα οφέλη που μας παρέχει μια εξόρμηση από την πόλη, το Σαββατοκύριακο, δεν είναι καθόλου αμελητέα:

  • Καταπολεμά το άγχος και το στρες
  • Μας χαρίζει ζωντάνια
  • Αλλάζει τις παραστάσεις μας
  • Μας γαληνεύει
  • Αποτοξινώνει το μυαλό μας
  • Μας κοινωνικοποιεί
  • Μας προσφέρει αίσθηση χαλάρωσης
  • Βοηθά στην πρόληψη και την καταπολέμηση της κατάθλιψης
  • Αυξάνει τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητά μας

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λόγω της καθημερινής φθοράς χάνουν μέρος από τη δημιουργικότητά τους, με αποτέλεσμα να δουλεύουν περισσότερο αλλά με μικρότερη απόδοση στην εργασία τους.
Αναφέρει πως τέσσερις ημέρες παρουσίας στη φύση και με την αντίστοιχη αποσύνδεση από τα διάφορα μέσα της τεχνολογίας αυξάνουν την απόδοση σε δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων σε ένα πλήρες ποσοστό 50%.

Μην ξεχνάτε πως η απλή εκδρομή το Σαββατοκύριακο είναι ο καλύτερος τρόπος να κοινωνικοποιηθείτε πλάι στους δικούς σας ανθρώπους ή μέσω νέων γνωριμιών. Μπορείτε να ανταλλάξετε απόψεις, να φρεσκάρετε τις ιδέες σας, να μάθετε πράγματα από τους άλλος και να διασκεδάσετε.

Εξάλλου μια απόδραση το Σαββατοκύριακο αποτελεί το αντίπαλο “δέος” του… καναπέ και της τηλεόρασης, που μας αγχώνει περισσότερο.

Φτιάξτε λοιπόν βαλίτσες, επιλέξτε τον αγαπημένο σας προορισμό, “επιστρατεύστε” την οικογένειά σας ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα και απολαύστε τη φύση, ξεχνώντας έστω και για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας.

HOLISTIC FITNESS TEAM