Οι ευεργετικές ιδιότητες του τζόγκινγκ

Τζόγκινγκ είναι μια μορφή τρεξίματος με αργό ή χαλαρό ρυθμό. Στόχος αυτής της μορφής άσκησης είναι η βελτίωση της φυσικής κατάσταση προκαλώντας τη μικρότερη δυνατή καταπόνηση στο σώμα, για παράδειγμα μικρότερη από αυτή που θα προκαλούσε το τρέξιμο σε γρήγορο ρυθμό. Ταυτόχρονα κάνοντας τζόγκινγκ μπορούμε να διατηρήσουμε σταθερή ταχύτητα για μεγάλη περίοδο χρόνο και να καλύψουμε μεγάλες αποστάσεις κάνοντας έτσι αερόβια άσκηση αντοχής.

Σύμφωνα με έρευνα που εκπονήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Stanford University, το τζόγκιγνκ βοηθά στην αύξηση του μέσου όρου ζωής και μειώνει τις επιπτώσεις που προκαλούνται από την αύξηση της ηλικίας βοηθώντας το καρδιαγγειακό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Το τζόγκινγκ αποτελεί ένα βασικό όπλο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την βελτίωση της σωματικής αλλά και της ψυχικής υγείας του ατόμου.

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία  έχει εκτελέσει μελέτες που καταλήγουν τρέξιμο και άλλα είδη της αερόβιας άσκησης μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης  καρκίνου του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη, μεταξύ άλλων.

Το τζόγκιγνκ μειώνει τις πιθανότητες εκδήλωσης προβλημάτων στο μυοσκελετικό σύστημα  ως αποτέλεσμα της αύξησης της ηλικίας, βελτιώνει την απόδοση της καρδιάς, την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στη διατήρηση ενός ισορροπημένου σωματικού βάρους.

Πηγή: http://en.wikipedia.org

Leave a Reply