Οι ακραίες λύσεις φέρνουν ακραία αποτελέσματα

Μπορώ να χάσω πολλά κιλά σε λίγο χρόνο; Το εναγώνιο ερώτημα επιδέχεται μια σαφή απάντηση: όχι.
Το “φτιάξτε το σώμα σας για να είστε λαμπεροί και κομψοί στις εορταστικές συναντήσεις” ή “… πριν τις καλοκαιρινές διακοπές”, είναι ωραία μότο που έχει γεννήσει το marketing, δεν αντλούν απαραίτητα όμως από την εμπειρία του υγιεινού και αποτελεσματικού αδυνατίσματος. Κάποιες τροφές μπορεί να καίνε λίπος πιο γρήγορα, όμως δεν μπορούν να καναταλώνονται σε βάθος χρόνου. Το αδυνάτισμα είναι πρόσκαιρο.
Η πρώτη σκέψη, όταν μας μιλούν για την ανάγκη να κάνουμε δίαιτα ή μας μεταφέρουν τον πόθο τους για καλύτερο σώμα ή καλύτερη υγεία, είναι να κόψουμε… το φαγητό. Οι ακραίες λύσεις όμως φέρνουν και ακραία αποτελέσματα. Όπως διαπίστωνε και ο μεγάλος γιατρός Ιπποκράτης, οι πολύ αυστηρές δίαιτες είναι επικίνδυνες.
Ναι ωραία, όμως υπάρχει λύση;
Ασφαλώς και υπάρχει. Αλλάζοντας την ποιότητα και την ποσότητα των τροφών που τρώμε, μπορούμε να χάσουμε το βάρος που θέλουμε και, το σπουδαιότερο, να διατηρήσουμε το νέο μας σώμα για πάντα.

diet8
Οι ακραίες λύσεις οδηγούν σε ακραία αποτελέσματα

Βασικές αλήθειες

Η φυσική και η σωστή διατροφή -όχι επεξεργασμένες τροφές που μετατρέπονται σε ζάχαρα- μαζί με τη φυσική δραστηριότητα (άσκηση) αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό.
Τι χρειάζεται ο οργανισμός;

Πολύτιμα θρεπτικά συστατικά υψηλής βιολογικής αξίας και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Πού μπορεί να τις βρει;

Στις ακατέργαστες τροφές που περιέχουν τα απαραίτητα ένζυμα.
Ο μεταβολισμός παίζει καταλυτικό ρόλο.

Με ποιον τρόπο επηρεάζεται θετικά;

Με τις καύσεις, που προάγονται από τις φυσικές τροφές, τη σωματική άσκηση, την ποσότητα του μυϊκού ιστού και την καλή διατροφή.

Ο μεταβολισμός είναι γρήγορος, όταν ο οργανισμός τροφοδοτείται με τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ινώδεις υδατάνθρακες, χαμηλού ως μετρίου όμως γλυκαιμικού δείκτη, μέσης περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και χαμηλής σε λιπαρά, ιδίως κορεσμένα.

diet
Οι τροφές που είναι πλούσιες σε θερμίδες αλλά δεν περιέχουν θρεπτικά συστατικά, εξαντλούν τον οργανισμό και γεννούν προβλήματα υγείας

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε θερμίδες και συνιστώνται από κάποιους διαιτολόγους, αλλά δεν περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να τις μεταβολίσουν, εξαντλούν τον οργανισμό και με τον χρόνο δημιουργούν προβλήματα υγείας.