Η Σοφία Αμούντζια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 

Ενενήνταoly8989_2 έξι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, αυτές τις ημέρες, βιώνουν ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά τους όνειρα: τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκατοντάδες ώρες προπόνησης, απίστευτες στερήσεις για τα «μαγικά» εκείνα λεπτά που θα βρεθούν στα ταρτάν, τα ταπί, τα τατάμι, τα ταραφλέξ με αντίπαλο το χρονόμετρο, το μέτρο και τις, περισσότερες φορές, τον ίδιο τους τον εαυτό.

Στο Ρίο της Βραζιλίας, τη χώρα μας εκπροσωπεί μία από την καλύτερες ολυμπιακές ομάδες των τελευταίων διοργανώσεων. Όλα δείχνουν ότι οι αθλητές μας θα κατακτήσουν περισσότερα μετάλλια και καλύτερες θέσεις από την προηγούμενη διοργάνωση, αυτή του Λονδίνου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, από 3-5 μετάλλια αναμένεται να έχουν γαλανόλευκα χρώματα.

Η Σοφία Αμούνrio_2014_11_24_16_25_40_b1τζια υπήρξε πρωταθλήτρια στο ταέ κβον ντό και γνωρίζει από όλες τις πλευρές τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού. «Έχω αγωνιστεί και διακριθεί σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ξέρω τις δυσκολίες που υπάρχουν μέχρι να φτάσεις στο βάθρο και να φορέσεις ένα μετάλλιο. Κιλά από ιδρώτα, στερήσεις, ατελείωτη υπομονή και πείσμα. Φυσικά όταν εκπληρώσεις το όνειρό σου η χαρά δεν περιγράφεται με  λόγια. Νιώθεις ότι είσαι… ένας μικρός θεός. Έχεις πετύχει γι’ αυτό που προσπάθησες. Καταξιώθηκες στο χώρο σου και απολαμβάνεις τον σεβασμό των συναθλητών σου. Παρακολουθώ τις προσπάθειες των αθλητών μας στο Ρίο και θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να φτάσουν λίγο παραπάνω από τα όρια τους. Τότε θα έχουν πετύχει τον στόχο τους», δήλωσε η διακεκριμένη  holistic personal trainer.

13912466_288843751473272_6668689427411791483_nΣτο Ρίο, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, μία γυναίκα ηγήθηκε της παρέλασης των αθλητών, κατά την Τελετή Έναρξης. Ήταν η Σοφία Μπεκατώρου καθώς από το 1928 η Ελλάδα εισέρχεται πρώτη στο Στάδιο, ως φόρος τιμής για την προσφορά της στο Ολυμπιακό Κίνημα. Η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας θα αγωνιστεί για τέταρτη φορά σε κορυφαία ολυμπιακή διοργάνωση ενώ το 2012 ταξίδεψε στο Λονδίνο ως προπονήτρια. Αυτή τη φορά, μαζί με τον Μιχάλη Πατενιώτη, θα πάρει μέρος στην κατηγορία των Nacra.  «Η είσοδος της ελληνικής ομάδας είναι πάντα συγκινητική. Μου άρεσε, ιδιαίτερα, η Τελετή Έναρξης.  Ήταν λιτή, προσαρμοσμένη στα οικονομικά δεδομένα της χώρας, αλλά μετάφερε σπουδαία μηνύματα για την ειρήνη και το περιβάλλον. Οι Βραζιλιάνοι, μέσα από την Τελετή, μας μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μέσα από την υπερθέρμανση και την υπερχείλιση των υδάτων», υπογράμμισε η Σοφία Αμούντζια.  3