Είστε υπέρβαρος; Είναι ΟΚ, μπορείτε να αρχίσετε τρέξιμο! (τρίτο μέρος)

Κάντε διαλείμματα. Η ξεκούραση είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη σας. Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να αποθεραπευτεί μετά από κάθε άσκηση, ξεκουράζεστε για να γίνεται καλύτερος μιας και αυτό θα σας βοηθήσει στην άσκηση σας.

Τρώτε σωστά

Προσπαθήστε να κάνετε μια δίαιτα που θα σας προσφέρει μια ισορροπημένη διατροφή, μην ξεχνάτε πως στόχος είναι να χάσετε το περιττό βάρος. Συμβουλευτείτε ένα ειδικό διαιτολόγο – διατροφολόγο. Προσπαθήστε να κάνετε πολλά γεύματα, το σώμα σας θα χρειάζεται καλά θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες.

Μη χάνετε τον στόχο σας

Από τη στιγμή που θα αρχίσετε να τρέχετε συστηματικά, θα πρέπει να βρείτε τρόπους ώστε να κάνετε την άσκηση όσο πιο ενδιαφέρουσα γίνεται. Δεν θα πετύχετε το στόχο σας εάν καταλήξει να είναι μια βαρετή διαδικασία μιας και θα βλέπετε την άσκηση απλά ως υποχρέωση και όχι ως κάτι διασκεδαστικό που σας κάνει καλύτερο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε την διαδικασία πιο ευχάριστη. Για παράδειγμα μπορείτε να ακούτε μουσική όταν τρέχετε, να αλλάζετε τη διαδρομή σας από μέρα σε μέρα και να ανακαλύπτετε νέες. Γραφτείτε σε ένα σύλλογο δρομέων, βάλτε στόχους απόστασης ή ταχύτητας. Ταξιδέψτε σε κοντινά όμορφα μέρη (όπως εθνικούς δρυμούς, πάρκα) και τρέξτε εκεί, πάρτε μέρος σε αγώνες.

Καλό θα ήταν να κρατάτε ένα ημερολόγιο ασκήσεων.  Γράψτε κάτι παραπάνω από τον χρόνο και την απόσταση που διανύσατε, γράψτε και το πως νιώσατε. Θα είναι ενδιαφέρον μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να γυρίσετε πίσω και να δείτε τη βελτίωση σας.

Διαβάστε το δεύτερο μέρος

Πηγή: http://www.runaddicts.net/start-to-run/overweight-that%E2%80%99s-ok-you-too-can-start-running

Leave a Reply