Η καθιστική δουλειά και τα σοβαρά προβλήματα υγείας

H δουλειά γραφείου μπορεί να φαίνεται μια εύκολη υπόθεση, ωστόσο τα “πιασίματα” που είναι μάλλον συνηθισμένα, μπορεί να γίνουν πραγματικός εφιάλτης.

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας όσοι περνούν δέκα ή περισσότερα χρόνια σε μια καθιστική δουλειά, διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν διάφορα, ακόμη και σοβαρά, προβλήματα υγείας, γεγονός αρκετά ανησυχητικό, καθώς ο μέσος εργαζόμενος περνάει το 55% του χρόνου του, περίπου, καθισμένος σε μια καρέκλα.

Ένα από τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν σε εργαζόμενους γραφείου (που μπορεί να κάθονταν στην καρέκλα τους τρεις και τέσσερις συνεχόμενες ώρες) είναι η δημιουργία θρόμβου αίματος σε φλέβα που βρίσκεται βαθιά μέσα στα πόδια. Ακόμη, η αύξηση του βάρους, με δεδομένο πως ο οργανισμός στην ακινησία καίει ελάχιστες θερμίδες σε σχέση με την ορθοστασία που χρησιμοποιεί τους μυς της πλάτης, της κοιλιάς, των ώμων και των ποδιών και με το βάδισμα που μπορεί να κάψει έως και 100 θερμίδες την ώρα.
Ο πόνος στη μέση, το καμπούριασμα και η αυξημένη περίμετρος μέσης ή γλουτών αποτελούν παραμέτρους του ίδιου προβλήματος, σύμφωνα με την Εταιρεία Φυθιοθεραπείας (CSP) της Βρετανίας.

Το βίντεο που επιλέξαμε περιλαμβάνει πέντε απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα, ώστε να γλιτώσετε τα χειρότερα.

https://www.youtube.com/watch?v=qDsHqGLMgqc