Δοκίμασε και κρίνε: Ο βελονισμός φέρνει αποτελέσματα

Είχαμε μια επιφύλαξη για τον βελονισμό, κυρίως από τον φόβο μας για τις βελόνες χωρίς να έχουμε ιδέα για το τι μπορεί να προσφέρει σε έναν ασθενή, αλλά και επειδή τον θεωρούσαμε κάπως… εξωτικό και τον είχαμε ταυτίσει με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.  

Κι όμως, όπως μας εξήγησε ο Έλληνας θεραπευτής, στον οποίο καταφύγαμε για να δοκιμάσουμε αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έναν επίμονο πονοκέφαλο, ναι μεν στην ιατρική παράδοση της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Κορέας και άλλων χωρών υπάρχει ο βελονισμός από αρχαιοτάτων χρόνων, σήμερα τον χρησιμοποιούν για διάφορες θεραπείες ακόμη και γιατροί της κλασικής ιατρικής και στην Αμερική και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

velonismos
Στον βελονισμό ο βελονιστής σε “τρυπάει” επιφανειακά” με βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του νευρικού δικτύου

 

Στον βελονισμό ο βελονιστής σε “τρυπάει” επιφανειακά” με βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του νευρικού δικτύου (365 σημεία μοιρασμένα σε 12 γραμμές, όπου κυκλοφορεί η ζωική ενέργεια, μας εξήγησε ο βελονιστής). Στόχος του είναι οι υποδόριοι κυτταρικοί ιστοί και ή να καταπραΰνουν κάποιον πόνο ή να δράσουν τονωτικά.

Η εξαφάνιση του πόνου, επέμενε ο άνθρωπος που θέλησε να μας σταματήσει τον πονοκέφαλο μπήγοντάς μας με λεπτότητα βελόνες κυρίως στο μέτωπο και στο αυτί, είναι μόνο η επιφάνεια σε σχέση με τον τρόπο που επιδρά ο βελονισμός, καθώς τα “τρυπηματάκια” δρουν και στο όργανο που πάσχει και το οποίο είναι υπεύθυνο για την όποια αρρώστιά μας.

Το καλό είναι πως μετά από μερικές θεραπείες η δράση του μοιάζει εντελώς αποτελεσματική. Λένε πως αντιμετωπίζει τις ισχιαλγίες, το λουμπάγκο, τις νευραλγίες, τις συσπάσεις, τις ημικρανίες κ.λπ. Ακόμη, μπορεί να μειώσει τη ναυτία και τον εμετό μετά την επέμβαση και τη χημειοθεραπεία.

 

Δοκιμάσαμε για εσάς…

Με την υπογραφή του HOLISTIC FITNESS TEAM