Δίαιτα Atkins: Μια δίαιτα υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά

Υπάρχει μια σωρεία από δίαιτες κάποιες όχι τόσο ιδιαίτερα δημοφιλείς άλλες όμως με… ονοματοεπώνυμο. Μεταξύ αυτών φιγουράρει και η δίαιτα Atkins, η οποία στηρίζεται στην υπερκατανάλωση λιπαρών υλών και στην περιορισμένη κατανάλωση υδατανθράκων, φρούτων και λαχανικών.

Αυτό σημαίνει πως η συγκεκριμένη δίαιτα είναι υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά, άρα αυξάνονται τα ποσοστά των λιπιδίων του αίματος, με συνέπεια να προκαλούνται καρδιαγγειακά προβλήματα, ενώ οι πρωτεΐνες που υπάρχουν, σε μεγάλο ποσοστό, σε αυτό το διαιτολόγιο οδηγούν σε μεγαλύτερο φόρτο της νεφρικής λειτουργίας.

65786
Η απουσία φρούτων και λαχανικών από το διαιτολόγιο, συνεπάγεται έλλειψη πρόσληψης θρεπτικών συστατικών, ενώ η απουσία των υδατανθράκων προκαλεί αίσθημα κόπωσης και εξάντλησης

Επιπλέον, η μεγάλη κατανάλωση κρέατος, που συνιστάται στη συγκεκριμένη δίαιτα, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στο γαστρεντερικό σύστημα.

Αξίζει να τονιστεί πως η απουσία φρούτων και λαχανικών από το καθημερινό διαιτολόγιο, συνεπάγεται την έλλειψη πρόσληψης θρεπτικών συστατικών όπως είναι οι φυτικές ίνες, τα φλαβονοειδή και διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ η απουσία των υδατανθράκων προκαλεί αίσθημα κόπωσης και εξάντλησης.

HOLISTIC FITNESS TEAM