Γιατί ο φίλος μου δεν γριπιάζεται ποτέ;

“Πάλι κρυωμένη είσαι;” αναρωτήθηκε ένας φίλος και ένιωσα κάπως άβολα. Τι στο καλό κάνω -ή δεν κάνω- και είμαι συνεχώς γριπιασμένη;
Αν και βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου, ο καιρός δεν λέει να εξοικειωθεί με την εποχή και παίζει τα δικά του παιχνίδια με υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια. Όμως, τα βράδια η ψύχρα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ή μπορεί, τις επόμενες μέρες, να αλλάξει άρδην το σκηνικό και η γρίπη να χτυπήσει και να μας βρει και πάλι απροετοίμαστους.

Γι’ αυτό και στράφηκα στον “άτρωτο” φίλο μας και τον ρώτησα πώς τελικά τα καταφέρνει και δεν είναι ποτέ στη δική μου κατάσταση…

Με κοίταξε χαμογελώντας και το μόνο που μου είπε είναι το γνωστό “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν”. Με λίγα λόγια, πως αυτό που αξίζει πάνω απ’ όλα είναι να είμαστε συνεπείς στην πρόληψη.

Το Holistic Fitness, θέλοντας, να σας προλάβει, και να δικαιώσει τον φίλο, έψαξε και βρήκε έξυπνους και απλούς τρόπους πρόληψης και σας τους παρουσιάζει:

12
Κάντε πρόληψη: Αλλάξτε τρόπο ζωής

Κάντε σωστή διατροφή

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με βιταμίνες, μέταλλά ιχνοστοιχεία κ.λπ.  Αποφύγετε τα trans λιπαρά και τα πολλά λίπη. Μια εξαιρετική επιλογή διατροφής, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η περίφημη και οικεία μας μεσογειακή.

Πλένετε τα χέρια σας

Το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών είναι ίσως ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους πρόληψης της γρίπης. Τα χέρια μας είναι το σημείο στο οποίο εστιάζουν περισσότερο τα μικρόβια, εξαιτίας της επαφής μας με αντικείμενα και ανθρώπους.

Αερίστε τους χώρους

Ανοίξτε τους χώρους του σπιτιού σας άσχετα με τον καιρό έξω. Τα μικρόβια «στρατοπεδεύουν» σε κάθε κλειστό χώρο. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη.

Μειώστε το κάπνισμα και το αλκοόλ

Εκτός από την κακή διατροφή και τα περιττά φάρμακα, το ανοσοποιητικό μας σύστημα αποδυναμώνεται και από το υπερβολικό κάπνισμα και από την υπερκατανάλωση αλκοόλ. «Παν μέτρον άριστον» που έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες.

Καταναλώστε βιταμίνες

Οι βιταμίνες δεν συγκαταλέγονται στα «φάρμακα-χάπια» που “ρίχνουν” το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Βέβαια, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας, για να διαπιστώσετε αν έχετε έλλειψη σε κάποια βιταμίνη.

Προστατευτείτε

Αποφύγετε την άμεση επαφή με ανθρώπους που είναι ήδη κάτω από την επήρεια της γρίπης. Σε αντίθετη περίπτωση έχετε αυξημένες πιθανότητες να είστε το επόμενο θύμα της γρίπης.

HOLISTIC FITNESS TEAM