Γεμίστε το σπίτι σας με ήχους, χρώμα και θετική σκέψη

Οι γιορτές, όπως και η καθημερινότητά μας θέλουν καλή ψυχολογία, που μπορούν να τη δημιουργήσουν κάποιες φορές μερικές πολύ απλές κινήσεις. Αν τις ημέρες των εορτών μείνετε στο σπίτι σας, καλό θα είναι, πρώτα απ’ όλα για τον εαυτό σας, να φτιάξετε την κατάλληλη γιορτινή ατμόσφαιρα και να του δώσετε μια χαρούμενη νότα. Το σημαντικότερο είναι να κάνετε θετικές σκέψεις, να αφεθείτε στα καλά σας συναισθήματα και στην αγάπη των ημερών.

Μερικές απλές συμβουλές για να φτιάξετε ατμόσφαιρα

1. Στολίστε το χριστουγεννιάτικο δένδρο σας, ώστε να αρέσει σε εσάς, σκεφτόμενοι πως είναι ένα μικρό δώρο που κάνετε στο σπίτι σας μια φορά τον χρόνο. Βάλτε Αη Βασίληδες, καρτούλες, πακετάκια με δώρα που έχετε σκοπό να κάνετε σε φίλους ή ανθρώπους δικούς σας. Δεν είναι το στόλισμα του δένδρου αλλά και ο περιβάλλων χώρος που παίζει σημαντικό ρόλο στην εικόνα ενός σπιτιού.

d

2. Αν έχετε τζάκι στολίστε το κι αυτό και φυσικά εφοδιαστείτε με ξύλα. Αν τον υπόλοιπο χρόνο δεν το λειτουργείτε κάντε το τώρα. Η φωτιά φτιάχνει ατμόσφαιρα και ζεσταίνει.

3. Γράψτε ένα CD ειδικά για τις ημέρες των γιορτών με χαρούμενα τραγούδια, όχι απαραίτητα μόνο χριστουγεννιάτικα. Γεμίστε το σπίτι σας με ήχους, δώστε ένταση, δώστε χρώμα.

4. Καλέστε κόσμο. Αν μπορείτε να το κάνετε κάθε ημέρα -εξάλλου πόσο κρατούν οι γιορτές!- αφιερώστε λίγο χρόνο για τον καθένα από τους προσκεκλημένους σας χωριστά. Δεν είναι απαραίτητο να τουw καλέσετε όλους μαζί. Το σημαντικότερο είναι να επιχειρήσετε να βρείτε μαζί τους ό,τι σας ενώνει και σας φτιάχνει τη διάθεση.

5. Φτιάξτε ή αγοράστε γλυκά, σύμφωνα με την παράδοση, κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Βάλτε τα στα κατάλληλα γιορτινά σκεύη. Και μόνο η όψη τους σας υπενθυμίζει ότι αυτές τις ημέρες ζείτε κάτι εντελώς διαφορετικό.

6. Κάντε κάτι εντελώς ασυνήθιστο, σε σχέση με την καθημερινότητά σας. Κάθε ημέρα να βάζετε και μια πινελιά νοστιμιάς, κεφιού και φαντασίας. Ας πούμε, τη μια ημέρα απλώστε 2-3 αγαπημένα βιβλία στο σαλόνι σας και ξεφυλίστε τα. Την άλλη, πιείτε ένα ποτήρι κρασί ακούγοντας μουσική ή βλέποντας μια ταινία που έχετε επιλέξει απ;o τα πριν. Ή φτιάξτε μια λίστα με πρόσωπα με τα οποία θα θέλατε να πείτε μια κουβέντα παραπάνω και με τα οποία δεν το καταφέρατε τον προηγούμενο φορτωμένο με δουλειές καιρό.

7.  Μαγειρέψτε. Πρωτοτυπήστε. Φτιάξτε κάτι για πρώτη φορά. Συνταγές υπάρχουν άφθονες στο διαδίκτυο.

happydreamquote02
Nα θυμάστε πως, όπως λέει και το τραγούδι, “η ζωή περνάει και χάνεται”, πόσο μάλλον οι γιορτές

 

8. Κάντε θετικές σκέψεις. Ας πούμε, αρχίστε να θυμάστε καλές στιγμές που περάσατε τη χρονιά που φεύγει. Όχι απαραίτητα φοβερά και τρομερά γεγονότα, αλλά απλά ενδιαφέρουσες, γλυκές στιγμές: Ένα φόρεμα ή ένα παντελόνι που αγοράσατε. Μια νέα γνωριμία που κάνατε. Κάποιες ταινίες που είδατε.

Και να θυμάστε πως, όπως λέει και το τραγούδι, “η ζωή περνάει και χάνεται”, πόσο μάλλον οι γιορτές.