Βάλτε τέλος στο τσιμπολόγημα

Το τσιμπολόγημα αποτελεί μια από τις  χειρότερες συνήθειες που λίγο πολύ την έχουμε όλοι. Πατατάκια, σοκολάτες, σνακς κ.λπ. που καταναλώνουμε ανάμεσα από τα γεύματά μας, φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα περιττά κιλά που μας χαλάνε τη διάθεση, αλλά και βλάπτουν την υγεία μας.

Το Ηοlistic Fitness  έψαξε και βρήκε απλούς και έξυπνους τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτή τη μικρή, αμαρτωλή συνήθεια.

Καλό πρωινό

Το πρωινό γεύμα θεωρείται  το πιο σημαντικό γεύμα  της ημέρας και όχι άδικα. Ένα καλό πρωινό είναι ικανό να σας «κρατήσει» για πολλές ώρες και να μειώσει σε μεγάλο βαθμό την επιθυμία σας για περιττές τροφές.

Τακτικά γεύματα

Σύμφωνα με όλους τους κορυφαίους διαιτολόγους, κάθε άνθρωπος θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον τέσσερα με πέντε μικρά και υγιεινά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας. Σε αντίθετη περίπτωση, η έλλειψη τακτικών γευμάτων μας κάνει ιδιαίτερα επιρρεπείς στο τσιμπολόγημα, αφού θα καταναλώσουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας, για να κοροϊδέψουμε την πείνα μας.

24A2FD2C00000578-2906733-image-m-8_1421076229661
Τα πατατάκια, οι σοκολάτες και τα σνακς που καταναλώνουμε ανάμεσα από τα γεύματά μας, φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα περιττά μας κιλά

Κρατήστε ημερολόγιο

Αν το παρακάνετε με το τσιμπολόγημα, καλό θα ήταν να αρχίσετε να κρατάτε ένα είδος ημερολογίου. Από το πρωί κι όλας, καταγράψτε οποιαδήποτε τροφή καταναλώσετε και στο τέλος της ημέρας κάντε έναν απολογισμό. Την επόμενη μέρα αφαιρέστε τις περιττές τροφές που νομίζετε…

Ψωνίστε υπεύθυνα

Αν ανοίξουμε το ψυγείο και βρούμε μέσα έναν «παράδεισο» από αμαρτωλά σνακς, τότε σίγουρα θα μπούμε στον πειρασμό. Απλά θυμηθείτε, την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια, αποφύγετε να αγοράσετε ανάλογες τροφές.

Αποκτήστε κίνητρο

Ξεκινήστε γυμναστήριο ή επιλέξτε το άθλημα που σας ταιριάζει και κάντε το σωστά, ακολουθώντας υγιεινή διατροφή. Με τον καιρό, όσο θα αντικρίζετε το σώμα σας όλο και καλύτερο, θα υιοθετείτε έναν άλλο τρόπο ζωής που, τελικά, θα δείτε πως θα αξίζει τον κόπο.

HOLISTIC FITNESS TEAM