Αποχή από το σεξ; Ούτε κατά διάνοια…

Το σεξ μπορεί να το έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με την αναπαραγωγή και την απόλαυση, ωστόσο πάρα πολλές έρευνες έχουν δείξει πως αποτελεί μια από έναν από τους βασικότερους παράγοντες για την καλή σωματική υγεία, την ψυχολογία και τη συμπεριφορά μας.

Η καλή σεξουαλική υγεία μπορεί να επηρεάσει θετικά τόσο εμάς όσο και τον (την) σύντροφό μας και η αποχή από το σεξ κρύβει αρκετές παγίδες.

Σε έρευνα του Πανεπιστημίου Wilkes, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι νέοι άνθρωποι που κάνουν σεξ, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχουν 30% περισσότερα αντισώματα στον οργανισμό τους.

Το στρες απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο και η αποχή από το σεξ το επιδεινώνει. Αυτό συμβαίνει καθώς δεν απελευθερώνονται οι ευεργετικές ορμόνες που συνδυάζονται  με την καταστολή της ορμόνης του στρες.

Ένας άνδρας με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, μετά από δύο μόνο μέρες αποχής από την εκσπερμάτωση, η κινητικότητά τους μειώνεται πολύ σημαντικά, καθώς το φρέσκο σπέρμα είναι πολύ πιο δραστήριο, πιο ισχυρό και πολύ πιο γόνιμο.

1
Μια καλή σεξουαλική υγεία μάς κάνει να νιώθουμε χαρούμενοι, νεότεροι, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, πιο υγιείς και πιο δυνατοί

 

Η υγεία της καρδιάς έχει και αυτή μια μοναδική θέση στην αποχή του σεξ. Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες, οι άνθρωποι που έχουν σεξουαλική επαφή το λιγότερο δύο φορές την εβδομάδα, αντιμετωπίζουν 45% λιγότερες πιθανότητες να έχουν καρδιαγγειακές επιπλοκές.

Η Dr. Sari Cooper από τη Νέα Υόρκη έχει αναφέρει πως οι άνθρωποι με ανεπαρκή σεξουαλική ζωή είναι πολύ λιγότερο παραγωγικοί στην καθημερινή τους ζωή και παράλληλα αντιμετωπίζουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν διάφορες ψυχολογικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, νεύρα, υστερία κ.λπ.

Τέλος, η καλή σεξουαλική υγεία μάς κάνει να νιώθουμε χαρούμενοι, νεότεροι, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, πιο υγιείς και πιο δυνατοί.

Από την άλλη πλευρά, η σεξουαλική στέρηση μπορεί να οδηγήσει στον απόλυτο μαρασμό ή ακόμα και σε απρόβλεπτες ψυχολογικές διαταραχές.

HOLISTIC FITNESS TEAM