Απλά tips για την Πρωτοχρονιά

Το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν διαχρονικά έχει ταυτιστεί με χορό, αλκοόλ και ξενύχτι… Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια ωράρια και στη διάρκεια της νύχτας παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα κούρασης, νύστας και εξάντλησης.

Το holistic fitness σας παρουσιάζει απλά και εύκολα tips που θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε σε ένα μακρύ ξενύχτι.

Κοιμηθείτε καλά

Αν το αυριανό πρωινό, της 31ης Δεκεμβρίου, δεν έχετε τη δυνατότητα να κοιμηθείτε λιγάκι παραπάνω τις πρωινές ώρες, μην αμελήσετε σε καμία περίπτωση να απολαύσετε τη μεσημεριανή σιέστα. Ακόμα και λίγες ώρες ύπνου θα σας χαρίσουν την απαραίτητη ενέργεια, που σίγουρα θα χρειαστείτε.

Πιείτε πολλά υγρά

Ενυδατώστε τον οργανισμό σας με άφθονο νερό, φρουτοχυμούς, smoothies, αφεψήματα ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Ένας καλά ενυδατωμένος οργανισμός μπορεί να αντεπεξέλθει πολύ καλύτερα σε συνθήκες πίεσης. Επίσης θα σας βοηθήσει και στην επόμενη μέρα, καθώς σίγουρα θα πιείτε ένα ποτηράκι παραπάνω.

lack-of-sleep
Ακόμα και λίγες ώρες ύπνου θα σας χαρίσουν την απαραίτητη ενέργεια που σίγουρα θα χρειαστείτε

Φάτε σωστά

Είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείψετε κανένα γεύμα της ημέρας. Προτιμήστε υγιεινές τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχο κρέας, ψάρι και δημητριακά, για να δυναμώσετε φυσικά τον οργανισμό σας. Αποφύγετε στη διάρκεια της ημέρας το αλκοόλ, τα τρανς λιπαρά, τα περιττά σνακ και τα πολύ βαριά φαγητά.

Χαλαρώστε

Ακόμα και λίγο πριν το 2015 μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, το άγχος της καθημερινότητα δεν λέει να αφήσει κάποιους ανθρώπους. Η πίεση, το στρες και το άγχος είναι οι χειρότεροι εχθροί σε μια ανάλογη βραδιά.

Κάντε έναν υγιεινό περίπατο, διαβάστε ένα καλό βιβλίο ή πιείτε απλά έναν καφέ με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Άλλωστε τόσο άγχος είχαμε όλη τη χρονιά! Την Πρωτοχρονιά ας την υποδεχτούμε με άλλο κέφι.

HOLISTIC FITNESS TEAM